Son dakika: ABD'de 'Türkiye' krizi

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Savunma Bakanlığı'na İdlib'de Suriye rejim güçlerinin püskürtülmesine yardımcı olmak için Türkiye'ye Patriot hava savunma sistemi gönderilmesi için baskı yaptığı fakat Pentagon'un buna direndiği öne sürüldü.

GİRİŞ 29.02.2020 08:54 GÜNCELLEME 29.02.2020 09:45
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

ABD merkezli Politico sitesi haberini tartışma konusunda bilgi sahibi dört kişiye dayandı. Buna göre; ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD Savunma Bakanlığı’na Türkiye’ye Patriot savunma sistemi gönderilmesi için baskı yapıyor.

PENTAGON AYAK DİRİYOR

 

 

Fakat Pentagon yetkilileri, “sorumsuzluk” olarak gördükleri bu hamlenin küresel sonuçları konusunda endişe duyuyor.

Ankara yönetimi, NATO müttefiki olan ABD’den güney sınırına konuşlandırmak üzere Patriot hava savunma sistemi talep etmişti.



JEFFREY BASKI YAPIYOR

 

 

Konuya ilişkin bilgi sahibi bir kaynak, ABD’nin eski Ankara büyükelçisi olarak görev yapan Jeffery’nin Jeffrey’nin bu bağlamda talebin karşılanması ve ‘uçuşa yasak bölge’ oluşturulması için ABD Savunma Bakanlığı’na baskı yaptığını söyledi.

YORUMLAR 103
  • Kerem 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato da kalalım ama kimsenin yardımına gitmeyelim bundan sonra.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    patriot talebi baştan sona hata zaten... hrm teknik olarak hem de siyaset olarak... patriotların etkisi ve yapabildikleri sınırlı... başarıdan çok başarısızlığı ön planda... siyaseten de yanlış... efelendiğimiz amerikaya ve natoya el öpmeye gittik... acısını çıkartırlar.. tupkı rusların ukrayna ya satılan ihaların acısını çıkartması gibi...
    Cevapla
  • Batmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Gölge etmeyin başka ihsan isteğimiz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Allah ın izniyle bu işin de üstesinden geleceğiz.
    Cevapla
  • Mustafa Ugur 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve Rusya zaten beraber suriyelileri yok edip sonra Turkiye ele gecirmek için calisiyor.
    Cevapla
  • Kayı Boyu 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump Reise sormuş, bu Putin ne istiyor diye. Aynen sizin yapmak istediğinizi. Hedef Türkiye. Amerikanın isteği, kuzey Iraktan başlayan Suryenin kuzeyi ile devam eden ve Afrinde biten bir YPGPKK koridoruyla Türkiyeyi çembere almaktı. Çok şükür o hevesleri kursaklarında kaldı. Fırat kalkanı ve zeytin dalı operasyonlarıyla onu bitirdik. Rusyanın hedefi ise Ermenistan, İran, Irakın güney Şii bölgesi, Suriyenin güneyi Halep ve m5 karayoluyla İdlibi Şama bağlayarak Şii hattıyla Akdenize inip Türkiyeyi çembere almaktı. Onu da şimdi bitiriyoruz Allahın izniyle .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi