Avrupa'ya geçmek isteyen binlerce düzensiz göçmen Edirne'de toplanıyor. Kentte önceki gün gece saatlerinde başlayan mülteci hareketliği artarak devam ediyor. Başta İstanbul olmak üzere Anadolu'nun pek çok kentinden Edirne'ye gelen düzensiz göçmenler Yunanistan'la kara sınırının olduğu Karaağaç Mahallesi'ndeki Pazarkule Sınır Kapısı önünde toplandı.

Geceyi burada geçiren mülteciler yaktıkları ateşin etrafında ısınmaya çalıştı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu düzensiz göçmenler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sınır hattına yöneldi.
Tampon bölgede bekleyen mültecilere Yunan güvenlik güçleri arasında gerginlik artıyor. Yunan askerleri mültecileri geri çekilmeleri için zaman zaman biber gazı ve ses bombası atıyor.
Sınıra insan akınının yanı sıra Yunan güvenlik güçleri ile mülteciler arasındaki gerginlik de artarak devam ediyor.

Öte yandan mültecilerden bazıları dün gece farklı noktalardan Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçti.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Osman 29.02.2020 12:11
    Şu rezilliğe bak yaa. Avrupa bu mu senin hümanistliğin ? bu mu senin insan haklarına ve demokrasiye saygın ? Savaşın sorumlularından biride sizsiniz. Rusya Esed köpeğine destek verdi sizlerde terör örgütü PKK’ya. Fırat Kalkan’ı, Zeytindalı, Afrin ve Barış Pınarı Harekatına destek vermek yerine daha bizi kınadınız niye ? Terör örgütleri Deaş ve PKK’yı vurduğumuz için. İşte siz busunuz. Bundan 7-8 sene önce daha Başkan Erdoğan Başbakanlık makamında otururken size kaç kere söyledi gelin Kuzey Suriye’de uçuşa yasak bölge ilan edelim, güvenli bölge oluşturalım insanlar burada kalsın yoksa Esed bu insanları vurur dedi
  • vatan 29.02.2020 11:34
    koşa koşa güle oynaya gidiyodunuz noldu geride dönmeyin mümkünse
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek