Erdoğan'dan Putin'e 'Esed' uyarısı: Çekilin, bizi baş başa bırakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı. Erdoğan yapılan görüşme ile ilgili, "Dün sayın Putin’e de söyledim. “Sizin orada ne işiniz var” Üs kuracaksanız üssü yine kurun. Ama şu anda siz bizim önümüzden çekilin, rejimle baş başa bırakın." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 29.02.2020 13:41 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:41
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da milletvekilleri ile buluşmasında konuştu.

Başkan Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 

 

Üç beş yaşındaki yavruların ne halde olduğunu izlemiyor musunuz dedim. E izliyorum. E o zaman bunu bir an önce göndermeniz lazım.  Yani güvenmek mümkün değil. Hep söylüyorum ya biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye mahkumuz. Sadece 3,7 milyon Suriyeliyi biz ülkemizde barındırıyoruz. Tabi yeni bir göç dalgasını kaldıracak durumda değiliz.

Ayrıca İdlib’deki, onca insanı rejimin insafına terk etmek de bizim ne tarihimize ne inancımıza sığar. Bize diyorlar ki “Sizin orada ne işiniz var” Şu anda Suriye tabi ki diyorlar, işgal altındaki topraklarını korumak durumundadır. Bunu da çok açık net söyleyenlere söyledim. Dedim ki, kusura bakmayın; biz oraya Esed’in davetlisi olarak gitmedik. Biz oraya Suriye halkının davetlisi olarak gittik. Suriye halkı bu iş bitti demeden oradan çıkmayız.

 

 

"PUTİN'E SÖYLEDİM: ÇEKİLİN, BİZİ REJİMLE BAŞ BAŞA BIRAKIN"

Dün sayın Putin’e de söyledim. “Sizin orada ne işiniz var” Üs kuracaksanız üssü yine kurun. Ama şu anda siz bizim önümüzden çekilin, rejimle baş başa bırakın. Biz gereğini yaparız. E tabi ona da “biz çekildik” diyemiyorlar. Menfaatleri nedir? İnanın bunu çözebilmiş değiliz. İki üç tane üs ise  kurun. Bununla bizim bir derdimiz yok.

"TRUMP DİYOR Kİ, PUTİN'İN NE BEKLENTİSİ VAR?"

Ve dün gece Trump diyor ki, burada Putin’in diyor ne beklentisi var, ne isteği var? Bunları söyledikten sonra Kamışlı’da bir petrol olayı bunların dedim. Orada petrol var mı dedi, orada petrol var dedim. Ondan sonra böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Fakat bizim böyle bir derdimiz yok. Ne petrol derdimiz var, ne toprak derdimiz var. güvenli bölgeyle sınırlarımızı teminat altına almak istiyoruz.

Bütün bunlardan sonra tabi İdlib’de şu anda 3-4 milyon insanın yaşadığı yerde her tarafı yerle yeksan ettiler acımasızca. İdlib’deki ısrarla mücadeleyi sürdürmenin arkasında bu yavruların, insanların muhatap kılındıkları acımasız felakettir. 

YORUMLAR 72
  • rejim 4 yıl önce Şikayet Et
    suriyede bir tane bile rus uçağı yok. bir tane bile smo ile çatışan rus askeri yok. çatışan rusların hepsi uluslararası paralı katiller ile paralı pilotlar. nerede savaş varsa kim parayı çok veriyorsa ondan yana savaşıyorlar. Suriye milli ordusunun hedefi rejimdir.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım ruslar çekilmiyorlarsa ezip geçelim Allah aşkına ister rus ister ABD olsun esedin kellesini almak için karşımıza kim çıkarsa tepeleyeim
    Cevapla
  • Çok basit 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin ne dedi ??? Düşmanımın dostu benim düşmanımdır ya konu bu kadar basit...
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Ruya köpeğinin tasmasını kısa tut eğer seviyorsan belli ki biraz uzun tuttuğunda sahip çıkamıyorsun bir daha uzun tutarsan esad köpeğinin üzerine taprak atarsın. Ak denizde de tutunamazsın. Bizim dosluğumuz değerli dir bizimle düşman olmak istemezsin
    Cevapla
  • Kayı Boyu 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump Reise sormuş, bu Putin ne istiyor diye. Aynen sizin yapmak istediğinizi. Hedef Türkiye. Amerikanın isteği, kuzey Iraktan başlayan Suryenin kuzeyi ile devam eden ve Afrinde biten bir YPGPKK koridoruyla Türkiyeyi çembere almaktı. Çok şükür o hevesleri kursaklarında kaldı. Fırat kalkanı ve zeytin dalı operasyonlarıyla onu bitirdik. Rusyanın hedefi ise Ermenistan, İran, Irakın güney Şii bölgesi, Suriyenin güneyi Halep ve m5 karayoluyla İdlibi Şama bağlayarak Şii hattıyla Akdenize inip Türkiyeyi çembere almaktı. Onu da şimdi bitiriyoruz Allahın izniyle .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”