Koordinatlar 23 Şubat günü 08.57’de bildirilmiş

İdlib'den şehit haberlerinin geldiği 27 şubat gecesi Türkiye ayağa kalktı. Alçak saldırının gerçekleştiği bölgenin koortinatları hakkında açıklamada bulunun Rus tarafının yalan ifadeleri ortaya çıktı. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, yaşananları köşe yazısında aktardı.

GİRİŞ 29.02.2020 13:47 GÜNCELLEME 29.02.2020 13:57
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

İşte Rusya'nın 'Koordinat' yalanını ortaya çıkaran Selvi'nin köşe yazısı:

 

 

İdlib’den şehit haberlerinin geldiği 27 Şubat gecesini Türkiye ayakta geçirdi. Ankara’da ise hareketliliğin merkezinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında 6 saat süren güvenlik zirvesi yapıldı.

1. Toplantı sürerken, göçmenlerin Avrupa’ya geçişlerine engelin kaldırıldığı ilan edildi. Ancak mültecilerin Avrupa’ya geçişinin sadece 24 saatlik bir iş olduğu düşünülmesin. Çünkü dün sınır kapılarının olduğu yerlerde çalışmak üzere, kamu görevlilerine 1 ay geçici görevlendirmeler yapıldı. Bu da göçmenlerin Avrupa’ya yolculuğunun en az 1 ay süre için öngörüldüğünü ortaya koydu.

 

 

KOORDİNATLAR VERİLDİ

2. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Verilen koordinatlarda, terör örgütleriyle aynı bölgede bulunan ve hayatını kaybeden Türk askerlerinin bulunduğu yere ilişkin bilgiler yer almıyordu” ifadesini kullandı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da aynı iddia yer alıyordu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Lavrov’u yalanlayarak “Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya’nın sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiştir” dedi. Ruslarla koordinasyonun yürütüldüğü merkezde tutulan kayıtlar da Akar’ın ifadesini doğruluyor. Ruslar’a koordinatlar 4 gün önceden bildiriliyor. 23 Şubat günü saat 08.57’de birliklerimizin koordinatları bildiriliyor. 17 dakika sonra yani saat 09.14’te ise telefonla bilgiler teyid ediliyor. 33 şehit verdiğimiz 27 Şubat günü de telefonla Ruslar iki kez atışların yapılmaması için ikaz ediliyor ama rejim uçakları ambulansları dahi vuruyor.

3. İdlib’de M-4 ve M-5 karayollarının bulunduğu stratejik mevki olan Serakib kasabasının rejim muhaliflerinin eline geçtiği haberini Reuters Haber Ajansı sabah 07.43’te geçiyor. Serakib ve Neyrab’ı kaybeden rejime ait bir filodan oluşan savaş uçağı, 15.00-17.00 arasında, Rusya’ya bildirilen koordinatları vurarak 33 askerimizin şehit olmasına neden oldu.

4. Rus Savunma Bakanlığı açıklamasında “HTŞ unsurları arasında yer alan Türk askerleri” ifadesi kullanılmak suretiyle çarpıtma yapılıyor. Serakib ve Neyrab’daki operasyonlar, Türkiye’nin koordine ettiği Suriye Milli Ordusu’na bağlı ılımlı muhaliflerle yapılıyor. Güvenlik birimleri, Türkiye’nin terör örgütü olarak kabul ettiği HTŞ ile operasyon yapılmadığının altını çiziyorlar.

 

YORUMLAR 42
  • T.S 4 yıl önce Şikayet Et
    Domuzdan post gavurdan dost olmaz
    Cevapla
  • koylu 4 yıl önce Şikayet Et
    beyler yorumlarimizda kirici,kizdirici-kusturucu degil-yapici ve anlamli olalim......
    Cevapla
  • Kaplan. 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bu diyeti ödemeli.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    yalancı ruslar.
    Cevapla
  • YasinBaba 4 yıl önce Şikayet Et
    Çekingen davranmayın savalşsa savaş barışsa barış bir karar verin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!