SİHA'ların rejime verdiği zarar fena korkuttu! Şaşkınlıklarını gizleyemediler

TSK'nin SİHA'larla Rus yapımı Pantsir-S1 hava savunma sistemi operasyonel haldeyken vurduğu görüntüler yayımlanmıştı. Türkiye'nin SİHA'larla Esed rejimine verdiği zarar, terör örgütü PKK yandaşlarında endişe ve şaşkınlığa yol açtı.

GİRİŞ 01.03.2020 01:55 GÜNCELLEME 01.03.2020 02:03
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gün içinde yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin operasyonlarında şu ana kadar 2 bin 100'ün üzerinde rejim unsuru öldürüldü. Aralarında 94 tank, 37 obüs topu, 28 çok namlulu roket atar, 17 zırhlı aracın da bulunduğu 300'e yakın araç gereç imha edildi. Ayrıca uçak pistleri, silah mühimmat depoları, hava savunma sistemleri, uçak hangarları, kimyasal silah üretim tesisleri gibi birçok yer ateş altına alınarak tahrip edildi.

SİHA'lar vurmaya devam ediyor! Yeni görüntüler

PKK YANDAŞLARI ŞAŞKINLIĞA UĞRADI

Ortaya çıkan bu tablo, PKK yandaşlarında endişe ve şaşkınlığa yol açtı. PKK yanlısı yazılarıyla bilinen Hollandalı araştırmacı ve serbest gazeteci Wladimir van Wilgenburg, sosyal medya hesabından İdlib bölgesindeki hava sahasının Rusların kontrolünde olduğuna dikkati çekerek SİHA'ların durdurulamamasını sorguladı.

Yazılan cevaplarda bir PKK yandaşı, bu durumun Suriye'deki sözde PKK bölgesi için de geçerli olduğunu yazarken, diğer bir kullanıcı da "Ben de aynı şeyi merak ediyordum." ifadesini kullandı.

 

 

Başka örgüt yandaşları, "Bunların hepsi yalan.", "İlginç şeyler oluyor.", "Türkiye değil, NATO vurdu." şeklinde ifadeler kullandı.

Hatta bir kullanıcı, Rusya'nın Suriye'den hava savunma sistemini devreden çıkarmasını istediğini iddia ederek Türkiye'nin SİHA kabiliyetine açıklama getirmeye çalışırken bazıları da "Rusya'nın izin vermiş olabileceğini" yazdı.

ÇALIŞIR HALDEKİ SAVUNMA SİSTEMİNİ İMHA ETTİ

Dün, TSK'nin SİHA'larla Rus yapımı Pantsir-S1 hava savunma sistemi operasyonel haldeyken vurduğu görüntüler yayımlanmıştı.

Pantsir-S1'in tepesindeki SİHA'yı tespit edememesi dikkati çekerken, bu durumun Türkiye'nin elektronik harp sistemleri kullanarak radarları kör etmesinden kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmişti.

YORUMLAR 148
  • özkonyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    adam nato vurdu diyor. madem öyle yiyorsa sende natoyu vur.
    Cevapla
  • sahin 4 yıl önce Şikayet Et
    yani laf degil Vallahi de billahide ölürüz bu vatan bu bayrak bu ezan bu millet mukattesatımız icin senin bir karış topragını degil tozunu dahi vermemek için
    Cevapla
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın sayma işini onlar zaten yaparlar . Siz vurun mehmedim allah aşkına
    Cevapla
  • sahin 4 yıl önce Şikayet Et
    canımız malımız feda olsun vatanımıza bayragımıza milletimize eyer ölmek gerekse ölürüz
    Cevapla
  • Ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin siha lari neden istemediği daha iyi anlaşılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi