Rejimin bel kemiği kırıldı! Bakan Akar'dan önemli Rusya açıklaması

Son dakika haberi: İdlib'de Esed rejimine karşı başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı devam ederken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar son bilançoyu açıkladı. Bakan Akar, Bugüne kadar 2 savaş uçağı,2 İHA,8 helikopter,135 tank,5 hava savunma sistemi,2557 Rejim unsurunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

GİRİŞ 02.03.2020 12:49 GÜNCELLEME 06.03.2020 11:26
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyinde eli kanlı rejim güçlerine karşı şanlı Türk ordusunun başlattığı Bahar Kalkanı Harekatı aralıksız olarak devam ediyor. Rejimin sivil halkın üzerine bombalar yağdırdığı bölgelerde Türk SİHA'ları göz açtırmıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, harekatın başladığı günden bu yana rejime vurulan darbe hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

 

GECEYİ SIFIR NOKTASINDA GEÇİRDİ

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile dün geceyi de Hatay'da sınırın sıfır noktasındaki Taktik Komuta Yeri’nde geçirdi.

Gece boyunca İdlib’deki faaliyetleri rejim hedeflerine yönelik operasyonu sevk ve idare eden Bakan Akar, asil milletin egemenlik, bağımsızlık ve güvenliğini sağlamak maksadıyla her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla mücadelenin devam ettiğini belirtti.

MEŞRU MÜDAFAA HAKKI

Rejimin İdlib’deki ateşkese rağmen çocuk, kadın yaşlı demeden masum sivil insanlara karşı artarak devam eden kara ve hava saldırıları sonucunda derin bir insanlık dramı ve bununla birlikte Türkiye sınırına doğru büyük bir göçün yaşandığını ifade eden Bakan Akar, şunları söyledi:

"BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan "Meşru Müdafaa Hakkı" ile Adana, Astana ve Soçi Mutabakatları çerçevesinde ateşkesi sağlamak, göçü önlemek, bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirmek ve birliklerimizin, halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, bölgeye barış, huzur ve istikrarı bir an önce getirmek maksadıyla, başlattığımız harekât başarıyla devam etmektedir. Şu ana kadar fiili bir katkıları olmamakla birlikte uluslararası kamuoyu bizimle benzer endişeleri paylaşmakta, Rusya ve Suriye rejimi kınanarak Türkiye ile dayanışma vurgusu yapılmaktadır."

BAKAN AKAR SON BİLANÇOYU AÇIKLADI

Türkiye'nin garantör ülke olarak mutabakatlardan doğan tüm sorumluluklarını yerine getirdiğini ve getirmeye devam ettiğini belirten Bakan Akar, şöyle konuştu:

"Rusya’dan da beklentimiz; garantör ülke olarak taahhütlerini yerine getirmesi, rejimin saldırılarını durdurması ve Soçi mutabakatı sınırlarına çekilmesi için Rejim üzerindeki etkisini kullanmasıdır. Diğer taraftan Rusya ile görüşmelerimiz de devam etmektedir. Defalarca ifade ettiğimiz üzere Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi bir düşüncemizin olmadığı herkes tarafından bilinmektedir. Bizim tek isteğimiz rejimin katliama son vermesi ve böylelikle radikalleşmenin ve göçün önlenmesidir. Bilindiği üzere 27 Şubat’taki menfur saldırı ardından Bahar Kalkanı Harekâtı başlatılmıştır. Harekât şu ana kadar planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir. TSK tarafından tüm saldırılara misliyle, en şiddetli şekilde ve tereddütsüzce karşılık verilmiş, verilmektedir. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmamak için başlattığımız Bahar Kalkanı Harekâtı kapsamında bugüne kadar; Rejime ait 2 savaş uçağı, 2 İHA, 8 helikopter, 135 tank, 5 hava savunma sistemi, 86 top/obüs/ÇNRA, 16 tanksavar/havan, 77 zırhlı araç, 9 mühimmat deposu, 2 bin 557 Rejim unsuru ve askeri etkisiz hale getirilmiştir."

Bakan Akar, atışların ve faaliyetlerin planlandığı şekilde devam ettiğini bildirerek şunları kaydetti:

"Ülkemizin ve asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine, asil ve vefakâr milletimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.  İdlib başta olmak üzere karada, denizde ve havada yurt içinde ve sınır ötesinde zorlu hava ve arazi şartlarında asil milletimizin sevgi, güven ve duasından aldığı ilhamla görevlerini büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla yürüten kahraman silah ve mesai arkadaşlarımıza da sağlık, esenlik içinde kazasız, belasız, hayırlı, başarılı görevler diliyoruz."

Son dakika | Bakan Akar, Bahar Kalkanı Harekatı için sınır hattında

 

YORUMLAR 42
  • Mavi Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu o göklere çıkardığınız rus hava savunma sistemleri !!!! iha ları bile bulup vurmaktan aciz !!! rusların karizması fena çizilmiş durumda !!! türk ihaları hepsini teker teker imha ediyor ... rus balonunun havası çabuk indi !!!
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Sam yakilmali sama yanici bombalar atilmali seferberlik ilan edin
    Cevapla
  • cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    bu surıyedekı serefsızler pkk yı alenen besleyıp kollayanlardı ıste belalarını buluyorlar hesap vaktti
    Cevapla
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Özel, Sayın Akar gibi bir genelkurmay başkanına sahip olmuş olsaydı bugün 78 Kerkük, 79 Musul şeklinde plakaları sayıyor olabilirdik.
    Cevapla
  • Toroslu 4 yıl önce Şikayet Et
    Asker kökenli birinin neden milli savunma bakanı yapıldığı şimdi daha iyi anlaşılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!