Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan dünyaya göçmen tepkisi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Esed rejimi saldırıları nedeniyle Suriye'den kaçanlarla ilgili Avrupa ülkelerinin "Bize gelmedikleri sürece bu başkasının sorunu." yaklaşımı içinde olduklarını, Türkiye'nin yapabileceklerinin sınırı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan dünyaya göçmen tepkisi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan dünyaya göçmen tepkisi
GİRİŞ 02.03.2020 14:01 GÜNCELLEME 02.03.2020 14:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiliz yayın kuruluşu BBC'deki bir haberde, Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana 3,7 milyon Suriyeliyi kabul eden Türkiye'nin artan baskı altında olduğu ve yaklaşık 500 bin kişinin İdlib'deki çatışmalardan sonra Türkiye sınırına yığıldığı belirtildi.

Düzensiz göçmenlerle ilgili haberde görüşlerine yer verilen Kalın, krizin büyüdüğünü ve giderek kötüleştiğini vurguladı. 

Kalın, "Kapıları kapalı tutsak da açsak da kriz ortada. Can sıkıcı olan bu. Birçok Avrupa ülkesinin yaklaşımı şöyle görünüyor: Bize gelmedikleri sürece bu başkasının sorunu. Biz elimizden gelenin en iyisini elimizdeki imkanlarla yapmaya çalışacağız. Ancak yapabileceğimizin bir sınırı var." ifadesini kullandı. 

YORUMLAR 1
  • TuncTunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok yumu$ak bir dil kullanmi$..Göc sorunu Avrupanin veya Türkiyenin degil insanligin problemi olmu$tur..Kapilarin acik olmasi cok iyi oldu..isteyen geri gelir isteyen gider bu kadar basit.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor