Dünyanın dikkati sınırlarımıza çekilmeli

Stratejik Araştırma Düşünce ve Koordinasyon Merkezi yöneticisi Mustafa Aktaş, Milletvekilleri ve STK yöneticilerine yaptığı çağrıda insanlığın dikkatinin Türkiye sınırlarında yaşanan mülteci dramına çekilmesi gerektiğini söyledi.

Dünyanın dikkati sınırlarımıza çekilmeli
Dünyanın dikkati sınırlarımıza çekilmeli
GİRİŞ 03.03.2020 20:48 GÜNCELLEME 03.03.2020 20:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AB’nin mültecilere insanlık dışı tutumunun kabul edilemeyeceğini belirten Aktaş, “Bilindiği üzere Avrupa Birliği bugün Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarına takviye gönderme yönünde karar aldı. Bu karar Avrupa’nın insana ve insanlığa verdiği değeri bir kez daha gözler önüne serdi. Avrupa’nın kendi sınırları içerisinde kalıcı çözümler üretmeye çalışmak yerine düzensiz göçmenlerin sınırlarından içeri geçmemesi konusunda çalışma yapması bundan sonra Avrupa ile olan sınırlarımızda daha acı görüntülerle karşılaşacağımızın da göstergesidir. Şu an bu sınırlarda çocuklar tüm dünyanın gözü önünde öldürülmekte, göçmenlerin üzerine gaz bombaları atılmakta ve TOMA’larla su sıkılmaktadır. Kısacası insanlık dışı müdahalelerde bulunulmaktadır” şeklinde konuştu.



Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü, “SADKOM olarak T.B.M.M’nde bulunan milletvekillerimize acil çağrımızdır. T.B.M.M.’ nin hızlı aksiyon alarak milletvekillerimizin Avrupa’nın diğer ülkelerinde bulunan ve insana değer veren milletvekilleri de davet edilerek Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarında yaşanan drama dair Pazarkule sınır kapısının önünde veya Stratejik açıdan önemli bir noktada bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yapması ve dünyanın dikkatini buradaki insanlık dramına çekmeleri yerinde bir aksiyon olacaktır”

 

 

YORUMLAR 1
  • koylu 4 yıl önce Şikayet Et
    bravo-helal olsun aktas bey .........
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor