İdlib operasyonunda eşi benzeri olmayan telsiz sistemi kullanıldı

Hava Savunma Telsiz Ağı Sistemi, yer istasyonundaki SİHA pilotlarının hem savaş uçakları hem de cephedeki birliklerle anında iletişim kurmasını sağlıyor. Kriptolu sistem İdlib’de başarıyla kullanıldı.

GİRİŞ 07.03.2020 13:13 GÜNCELLEME 07.03.2020 14:06
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın 8 yıl önce millileştirilmesi için çalışma başlattığı ‘Hava Savunma Telsiz Ağı Sistemi’ (HSTA), bugün tüm dünyanın konuştuğu İdlib’deki SİHA konseptli hava harekâtına damgasını vurdu. Hava Kuvvetleri Komutanlığının kullandığı yerli ve milli sesli haberleşme sisteminin İHA için üretilen versiyonu, İdlib’deki hava harekâtında ANKA-S tarafından kullanıldı. Sistem, İHA üzerindeki telsiz röle kabiliyeti sayesinde yer kontrol istasyonunda görevli SİHA pilotunun operasyon sahasındaki tüm hava ve kara unsurlarıyla telsiz üzerinden iletişim kurabilmesini sağlarken aynı zamanda çevre unsurların birbirleriyle konuşabilmesini de sağlıyor. Böylece harekât sırasında birliklerin güvenli bir şekilde intikal yapabilmesine aracılık ediyor. Kripto özelliği sayesinde haberleşme sırasında sızmaların önüne geçiyor.

 

 

'HENÜZ DÜNYADA KARŞILIĞI YOK'

HSTA’nın üreticisi ONUR Mühendislik A.Ş. Genel Müdürü Noyan Dede, “İdlib’de harekâtın bütün sesli iletişimi HSTA üzerinden yapılıyor” diyerek şu bilgileri verdi: “Bu sistemin henüz dünyada karşılığı yok. Sistem hareketli hedeflerin gerçek zamanlı olarak işaretlenip, koordinatların anında diğer muharip unsurlarla paylaşılmasını sağlıyor. Sistem aynı zamanda uçaktaki telsizi röle gibi kullanarak yerdeki unsurlara haberleşme desteği de sağlıyor. Örneğin coğrafi engeller sebebiyle birbirleriyle telsiz görüşmesi yapamayan unsurlar ANKA’daki telsiz rölesi sayesinde telsiz kullanabilir hale geliyorlar.”

 

 

YORUMLAR 27
  • Mrtnht 4 yıl önce Şikayet Et
    Savunma sanayimiz icerdeki ve disardaki hainleri bir bir ortaya çıkarıyor Allah reise uzun ömürler versin bir 20 yil daha olursa basimizda kimse Turkiyenin belini bukemez
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin Aselsanın ürettiği kriptolu telsizler dünyada bir numaradır. Dinleme yapamazsın.
    Cevapla
  • ktto 4 yıl önce Şikayet Et
    aferin aferin duymayan kalmasın anlatn nasıl çalışştıgınıda tarif edin setup larınıda verin
    Cevapla
  • barbaroslar geliyor 4 yıl önce Şikayet Et
    evet evettttt bir türk dünyaya bedellllllll......
    Cevapla
  • ver mehteri 4 yıl önce Şikayet Et
    emegi geçenlerden Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!