Erdoğan talimatı verdi! Mültecilerin oradan geçişi artık yasaklandı

Suriye'deki Esed'in kanlı saldırılarından kaçarak kendilerine yurt edinmek için yollara düşen göçmenler kimi zaman tehlikeli sularda yolculuk yapmayı da göze alıyor. Zaman zaman ölümlerin de yaşandığı Ege'deki deniz yolculukları için artık düğmeye basıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ege Denizi'nden geçişler artık yasaklandı.

GİRİŞ 07.03.2020 13:26 GÜNCELLEME 07.03.2020 13:35
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İdlib'de Esed rejiminin gerçekleştirdiği saldırıların ardından Türkiye, Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere engel olmama kararı aldı. Türkiye'nin kararını duyan on binlerce mülteci, sınır bölgelerimize akın etti ve Yunanistan'a geçmek istedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 150 bine yakın mültecinin Edirne üzerinden Yunanistan'a geçiş yaptığını aktardı. Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı, Erdoğan'ın talimatı ile mültecilerin Ege Denizi'ni kullanılmasının yasaklandığını duyurdu.

 

 

Esed rejimi, Suriye'de Türk gözlem noktalarının yakınlarında bulunan TSK konvoyuna saldırılar düzenledi. Hain saldırılarda 34 askerimiz şehit düşerken Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında güvenlik konseyi toplandı.

TÜRKİYE'NİN MÜLTECİ KARARI

 

 

Beştepe'de gerçekleşen konsey toplantısında bir dizi kararlar alındı. Rejime anında karşılık verilmesi kararının yanı sıra Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere engel olunmaması kararı da alındı. Türkiye'nin bu kararı sonrası mülteciler sınır bölgelerine akın etti. Yunan güvenlik güçleri ise gaz bombası, jiletli tel ve gerçek mermi ile geçişleri engellemeye çalıştı. Yunanistan, mültecilerin can güvenliğini hiçe sayarken Türkiye'den ise mültecilerin canını önemseyen bir hamle geldi.

Denizden geçişlere izin verilmeyince düzensiz göçmenler sahilleri boşalttı

EGE DENİZİ'NDEN GEÇİŞLERE MÜSAADE YOK

Sahil Güvenlik Komutanlığı, kaçak göçmenlerin deniz geçişlerinin tehlikeli olması nedeniyle Ege Denizi'nden geçişlere izin verilmediğini açıkladı.

"ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA GEÇİŞLERE İZİN VERİLMİYOR"

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun takibiyle, kaçak göçmenlerin deniz geçişlerinin tehlikeli olması nedeniyle Ege Denizi'nden geçişlerine izin verilmiyor."

 

YORUMLAR 34
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu yorumcu Suriyelilerden kurtulma amacı ile çok insancıl çareler sunuyorlar. Ama bir gün bu insanlara ihtiyacımız olacağını, onlar sayesinde koskoca ek bir devlete sahip olacağımızı ve bu sayede Türkiye'nin hem gücüne güç katacağını hemde önümüzde İsrail ve diğer bilumum düşmanlara kalkan olacaklarını unutuyorlar. Bu insanlar hem arapça hem de Türkçeyi öğrenmek yoluyla 100 yıldır Araplara kapalı olan kapımızı açıp onlarla bu mülteciler sayesinde ticaret ve özellikle ithalat yapabileceğimizi unutuyorsunuz. Belki doğrudan size bir getirisi olmayacak ama ticaret açığımızı sayelerinde kapattığımızda asıl fırtınayı o zaman göreceksiniz. Büyük bir imkanı kullanmak yerine heba ediyoruz.
    Cevapla
  • yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler en basından Avrupaya gitmek istiyordu o yüzden Türkiye'ye geldiler Avrupaya geçmek için ama biz kendimiz Avrupayla anlaşıp onları zorla tuttuk.
    Cevapla
  • Yozgatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes yunana yőnelsin
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    mademki öyle bütün yolcu vapurlariyla gitmelerinde yardimci olunsun edirneye gelkesiye kadar bu havada coluk cocuk yazık bir an önce milyonlar Yunaisztana girip yapımda AB bvirbirlerin yemelerini seyredelim keyfle
    Cevapla
  • Sinop Boyabat 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis Yunanistan sinirini kapatma. Geri vites yapma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan