İki aile daha evlat nöbetine katıldı

Diyarbakır Anneleri'nin evlat nöbeti devam ediyor. Nöbete katılan aile sayısı da artıyor. 2 aile daha evlatlarına kavuşmak için nöbet tutmaya başladı.

İki aile daha evlat nöbetine katıldı
İki aile daha evlat nöbetine katıldı
GİRİŞ 07.03.2020 16:20 GÜNCELLEME 07.03.2020 16:20

Diyarbakır annelerinin bekleyişleri 187 gündür devam ediyor. Şırnak'tan da 2 aile evlatlarına kavuşmak için Diyarbakır HDP İl Binası önünde oturma eylemine başladı.

Oturma eyleminde yer alan annelerden Hatice Levent, kızı Fadime'yi çok özlediğini söyledi.

Evladını terör örgütünden kaçmasını isteyen Levent, "Fadimem, sana kefen değil, gelinlik giydirmek istiyorum." dedi.

"Evlatlarımızı inlerde tutmasınlar"

Çadırda 187 gündür bekleyişlerini sürdürdüklerini aktaran Levent,"Biz evlatlarımızı bekliyoruz. Evlatlarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. Kızım gel, senin yüzünü öpüp koklamak istiyorum. Biz burada bittik. Yeter bize yaptıkları bu kötülük. Evlatlarımızı versinler. Evlatlarımızı inlerde tutmasınlar." diye konuştu.

"Evladımı almadan buradan kalkmayacağım"

Anne Cennet Kabaklı da oğlunun 5 yıl önce terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirterek, "HDP ve PKK'lılardan oğlumu istiyorum." dedi.

Oğlunun sesini, kendisine sarılmasını, "anne" demesini çok özlediğini belirten Kabaklı, "Evladımı bana geri versinler. Eyleme katılan annelerin sayısı arttı. İnşallah herkesin evladı gelir, benim evladımı da bırakırlar. Evladımı almadan buradan kalkmayacağım. Onların kökünü kazıyana kadar burada oturacağız. İnşallah sonları gelir." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi