Tekirdağ'da ilginç görüntü: Deniz turuncuya boyandı

Marmara Denizi'nin Tekirdağ sahilleri turuncu aldı. Uzmanlar bu durumun mevsimsel olduğunu belirterek, vatandaşların panik yapmamasını istedi.

Tekirdağ'da ilginç görüntü: Deniz turuncuya boyandı
Tekirdağ'da ilginç görüntü: Deniz turuncuya boyandı
GİRİŞ 08.03.2020 14:50 GÜNCELLEME 08.03.2020 14:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Marmara Denizi'ne kıyı Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa ilçesi sahilleri turuncu renk aldı. Sahilin turuncu renge büründüğünü görenler şaşkınlığını gizleyemezken, bazı vatandaşlar da cep telefonların ile fotoğraf ve görüntü çekti. Turuncu renk merak konusu olurken, her yıl bu tarihlerde denize planktonlar nedeniyle turuncu rengin meydana geldiği ifade edildi. 



Uzmanlar, vatandaşın panik yapmasına gerek olmadığını ve bu durumun mevsimsel olduğunu söyledi. Yetkililer, "İlkbahar ve yaz mevsiminde bütün doğada olduğu gibi denizde de uyanış başlar. Bazı canlılar bu uyanıştan nasibini alarak çoğalır. Plankton denilen biyolojik canlı, çoğalma sırasında kendi içerisinde patlama yaşar. Bu patlamaya bağlı olarak da planktonun türüne göre deniz turuncu, kahverengi, yeşil ve kırmızı renklerine boyanır. Planktonun aşırı biçimde çoğalmasına bağlı kıyı şeridi boyunca renkler oluşur. Çünkü bu canlının içerisinde renk hücreleri vardır. Bu renklenme Tekirdağ'ın Şarköy ve Hoşköy sahillerinden başlayıp oradan itibaren kıyı şeridinden Marmara'nın içlerine doğru gider. Bu canlıya diğer adıyla 'noctiluca' denilir. Denizde yaşanan renk değişiminde korkuya ve telaşa mahal verecek bir durum söz konusu değildir. Buna doğal bir ekolojik olay diyebiliriz. Bu geçici bir olaydır. Telaşa mahal verecek bir evsel, kentsel veya endüstriyel atıkların oluşturduğu kirlilik değildir" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    plaj mevsimi geliyor,yetkililer bi Florya Plajı nın halini görse iyi olur,sahil yosun içinde,insan girdimi vucudu yapış yapış oluyor vede pis bir koku bulaşıyor. birde utanmadan girişte dünya para alıyorlar.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    illa her gördüğünüze bi yorum yapacaksınız sazan gibi her şeye atlayacaksınız, anma meraklıymışsınız komple teorilerine .....
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlatın anlatın… Zaten o yüzden 1 gün önce Tekirdağ'da 2 deprem, dün Marmara Denizinde bu gün sabahta Yalova'da deprem oldu. Halkta panik yaratmama safsatasından bıktık. Bir araştırın bakalım, yer altından sızan gazlardan olmasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı