KKTC ve GKRY arasındaki 4 sınır kapısının korona virüsü önlemi nedeniyle kapatılmasının ardından Lefkoşa'daki Lokmacı Sınır Kapısı'nda gerçekleştirilen eylemde BM Barış Gücü Askerleri ve eylemciler arasında gerginlik yaşandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da bulunan Lokmacı sınır kapısında, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRYM) tek yanlı kararla 29 Şubat’ta uygulamaya koyduğu 4 sınır kapısının kapatılması kararına karşı üçüncü eylem gerçekleştirildi. Eylem saatinden önce, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü Askerleri ile Kıbrıs Türk polisi arasında gerilim yaşandı. Daha sonra BM Barış Gücü Askerlerinin kendi kontrollerindeki ara bölgeye barikat kurarak karanfillerle bölgeye gelen eylemcilerin karşı tarafa geçip karanfillerini bırakmaya izin vermemesi de tansiyonu yükseltti. Kapıların açılmasına izin verilmediği sürece gösterilerine devam edeceklerini belirten eylemciler, “Kıbrıs’ta barış engellenemez. Yaşasın birleşik federal Kıbrıs” sloganları attı.

Öte yandan 29 Şubat’ta Lokmacı, Derinya, Bostancı ve Lefke kapılarını korona virüsü salgını gerekçesiyle kapatma kararı alan GKRY Bakanlar Kurulu'ndan, yarın açılması planlanan kapılarla ilgili sürenin uzatılması yönünde karar çıkarılacağı düşünülüyor.

Yorumlar 44 Yorum Var
  • rum tezgahı 10.03.2020 09:45
    birleşik kıbrık yunan tezidir. kıbrısı ele geçirmeye çalışıyorlar. türkiye bir daha sizi kurtarmaz. aklınızı başınıza alın.
  • so good 10.03.2020 08:26
    kktc ye de Türk halkını teşvik edecek sosyal ve ekonomik tesisler şart hayatında her türk bir kere kıbrısa gitsin ki kktc deki Türk vatandaşları ana yurdun vatandaşlarının KKTC Yİ UNUTMADAĞINI VE rumlara karşı nufüs ve popülasyon hallarini iyi çıkarsasın !!!!
  • mert 10.03.2020 07:44
    Dini ve milli değerlerden yoksun laik olarak eğitilen gençlerin sonu. Denktaş ın bunda sorumluluğu çok büyük.
  • mahmut 10.03.2020 07:44
    Kıbrıs’ta barış engellenemez. Yaşasın birleşik federal Kıbrıs” sloganları attı.sloganınıatanlar Güney kıbrıs sizinle beraber olmak istemiyorki sizi Girit de olduğu gibi yıldırıp yutmak istiyor siz kendi kendinizi kandırıyorsunuz vatana ihanet ediyorsunuz. haddinizi bilin
  • Levrok 10.03.2020 05:57
    siz hayal kurmaya devam edin, birlesik Kibris filan yok, orasi türkiyenin
Daha fazla yorum görüntüle