Bakanlık açıkladı: PKK'ya büyük darbe

MSB: Irak kuzeyi Metina ve Gara bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 3 PKK'lı terörist düzenlenen hava destekli operasyonlarla etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Barış Pınarı Harekatı bölgesinde TSK unsurlarına saldırı hazırlığındaki 8 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 12.03.2020 11:56 GÜNCELLEME 12.03.2020 12:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava destekli operasyonda, 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

 

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Metina ve Gara bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 3 teröristin, hava destekli operasyonla etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Açıklamada, operasyonların devam ettiği belirtildi.

8 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde TSK unsurlarına saldırı hazırlığındaki 8 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi.

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki çalışmaların da sürdüğünü kaydeden Akar, şunları söyledi:

"Orada Ruslarla, ABD'lilerle bir mutabakatımız var. Hem Ruslar hem ABD'liler mutabakata sadık kalıyor, bir yere kadar bizimle beraber gidiyorlar ama orada bir şekilde kontrol edemedikleri, kontrol etmedikleri, kontrol etmek istemedikleri birtakım gruplar var. Bunlardan da geçtiğimiz 10 gün içinde 100'e yakın YPG/PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Oraya girmeye teşebbüs ediyor, rahatı, huzuru bozmaya çalışıyorlar. 145 kilometre genişliğinde, 30 kilometre derinliğindeki Barış Pınarı Harekatı bölgesinde TSK, atalarına yaraşır şekilde istikrarı oluşturup oradaki insanların insanca yaşamalarını sağlamak için bir çalışma içinde."

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bu pkk lılara da Corona virisü bulaşmış, patır patır dökülüyorlar maşallah, yakında nesilleri tükenecek. ne olacaktı ya, temizlik yok, düzenli beslenme yok, ısınma, barınma yok. dağ kovuklarında farelerle, yılan-çiyanla beraber it gibi yaşiyorlar. Corona geç bile kalmış
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri
DEM Partili başkanlar sinir uçlarını kaşıyor! Dertleri yine mağduriyet mi?