Anaokulunda tacize KADEM'den tepki!

İstek Vakfı Özel Uluğbey Anaokulu’nda 5 yaşındaki kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla yargılanan sanık ikinci kez hakim karşısına çıktı. KADEM avukatları, “Çocuklarımızın bedenlerine uzanan kirli ellere ‘Dur!’ diyoruz” açıklaması yaptı.

Anaokulunda tacize KADEM'den tepki!
Anaokulunda tacize KADEM'den tepki!
GİRİŞ 14.03.2020 14:53 GÜNCELLEME 14.03.2020 14:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Kartal'daki İstek Vakfı Özel Uluğbey Anaokulu'nda 2017'de meydana gelen olayda iddiaya göre yüzme öğretmeni olarak görev yapan S.A. (35), 5 yaşındaki kız öğrenci S.A.A.'ya cinsel istismarda bulunuldu. Ailenin suç duyurusu üzerine "çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 17 buçuk yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

'KUCAĞINA ALIYORDU'

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık S.A. dün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada tanıkların ifadeleri dinlendi. Öğretmen İnci Y., "Çocukta bir durgunlaşma gözlemledim. Daha sonra okula gelmemeye başladı. Sanık çocuklarla konuştuğu esnada yakın temasta bulunuyordu. Bahçede çocukları kucağına oturttuğuna da şahit olmuştum" ifadelerini kullandı. Pedagog Belgin T. ise, "Gerek oyun esnasında gerek anlatımlarda çocuğun söz konusu eyleme maruz kaldığını çok net şekilde tespit ettim. Meslek hayatımda şüphe duyduğum bir çok olay oldu ancak çok kesin kanaate vardığım ender olaylardan birsi buydu" diye konuştu. Tanık ifadelerinin dinlenmesinin ardından mahkeme eskik bilgilerin giderilmesi için mahkemeyi 10 Temmuz 2020 tarihine erteledi. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) davayı takip ederek taciz mağduru çocuğun ailesine destek verdi.

'İSTİSMAR FELAKETTİR'

KADEM avukatları duruşma öncesi adliye önünde yaptıkları açıklamada, "Adalet yerini buluncaya kadar ailemizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sanığın hala tutuksuz yargılanması endişemizi artırmakta, adil yargılama sürecine gölge düşürmektedir. Bir kez daha çocuklarımızın bedenlerine uzanan kirli ellere 'Dur!' diyoruz. Toplumun her kesimine karşı her türlü şiddetin kabul edilemez olduğuna inanan bir sivil toplum kuruluşu olarak diyoruz ki: İstismar felakettir!" dedi.

 

 

YORUMLAR 6
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    olayın benzeri birçok dini Kuran kursları gibi yerlerdede yaşandı,ama öğrenciler olayı bildirmesine rağmen aileler şikayetini geri çekince yada şikayetçi olmayınca olaylar kapandı.ve yine internet kafelerde büyüklerle küçükler içiçe,bazen bakıyorum kapılarından şöyle 30-50 yaş adamlar 10-15 yaş çocuklarla yan yana oturmuş,koca adamların çocukların olduğu yerde işine.
    Cevapla
  • Pilaki 4 yıl önce Şikayet Et
    Asıl çocuğun işi ne internet kafede mevzuata göre 18 yaş altı velisiz yasaktır
    Cevapla
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    anaokulu ve ilkokulda yüzme öğretmeni bayan olmalı.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    chpliler sureki ensar vakfinda bahsediyor, sapiklar her tarafda olur, simdi bu sapik yuzunden anaokullarinimi suclayacagiz, Allah korkusu olmadimi hersey beklenir
    Cevapla
  • zorlu 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • Adamın Biri 4 yıl önce Şikayet Et
    İstek Vakfı sol görüşlü olduğundan CHP'den ses çıkmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!