Koronavirüsü atlatan kişilerde yeni sağlık problemi çıktı

Hong Kong Hastanesi'nden Enfeksiyon Hastalıkları Merkezi Başkanı Margaret Owen Zeng yaptığı açıklamada koronavirüsün etkilerini gözler önüne serdi. Zeng koronavirüsü atlatan kişilerin hızlı yürürken nefes darlığı çektiğini ve eskiden yapabildiklerini yapma yeteneğinden yoksun kaldıklarını açıkladı.

GİRİŞ 15.03.2020 04:30 GÜNCELLEME 15.03.2020 04:30
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Hong Kong Hastanesi İdaresi, yeni tür koronavirüs hastalığını atlatan kişilerin hızlı yürüyüş sırasında akciğer fonksiyonunun azalması ve nefes darlığı konusunda sıkıntı yaşayabileceklerini belirtti.

 

 

Spuntik'in haberine göre Hong Kong Hastanesi'nden yapılan açıklamada, koronavirüs hastalığını atlatmış olan 12 kişiden oluşan bir grup üzerinde yapılan araştırma sonrası böyle bir sonuca ulaşıldığı kaydedildi.

DAHA ÖNCE YAPABİLDİKLERİNİ YAPAMIYORLAR

 

 

Hong Kong Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Merkezi Başkanı Margaret Owen Zeng, hastalığı atlatanlardan iki veya üçünün daha önce yapabildiklerini yapma yeteneğinden yoksun kaldığını belirterek, "Hızlı yürürken nefes darlığı çekiyorlar. Bazı hastaların akciğer fonksiyonlarında yüzde 20 ila 30'luk bir düşüş görülüyor" dedi.

FİZYOTERAPİ UYGULANIYOR

Bu hastaların solunum fonksiyonlarının ne kadar zayıfladığını belirlemek için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirten Owen Zeng, hastalara akciğerleri güçlendirmek için fizyoterapi uygulandığını ifade etti.

Owen Zeng, aynı zamanda hastalığın uzun vadeli etkisinin ne olduğunu anlamak için çalışmaların devam ettiğini, örneğin, Covid-19'un solunum organları dokularına müdahale eden bağ dokusu şeritlerinin oluştuğu bir durum olan pulmoner fibroz gelişimine etki edip etmediğini bulmayı amaçladıklarını söyledi.

YORUMLAR 17
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    bilim adamları klonlama gibi şeylerle uğraşağına,dünyadaki mikrop ve virüs türlerini araştırıp,bunlara çareler,aşılar arasalardı bu hastalık belki olmazdı. ama bunların arkasında birileri var gibi...önce -aidis-hepatit c- şimdide -koronavirüs. bu hastalıklar acaba bazı ülkelerin kimyasal savaş için yaptığı denemelerin ürünü olmasın. sonra güya Amerika nın -Uzay Araştırmaları -istasyonu diye gizli bir yerleri varmış,yetkililerden başka kimse giremiyormuş,ne yaptıkları belli değil.
    Cevapla
  • Enigma 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra umre, hac vs. Gidilmemesi aynı zamanda tüm özel, kurum ve kuruluşların bir arada yürüttükleri ilaç veya bir tedavi şeklinin bulunması için adim atılmalı.
    Cevapla
  • Isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Keske Hacca gitmis olsaydim da orada can verip defnedilmis olsaydim. Her kula nasip olmuyormus orada defnedilmek. Rabbimden gelen bir imtihan. Herkes birsey söylesede, biz ondan uzaklastikca oda kendisini gösteriyor. Kimin ne kadar buyuk oldugunu. Daha neler görecegiz neler bunlar iyi zamanlarimiz diyelim.
    Cevapla
  • çok feci 4 yıl önce Şikayet Et
    işin şakası yok. çok feci bir hastalık bu. bütün üniversiteleri hocaları doktorları ilaç firmalarını, eczacıları bir araya getirmek ve bu lanet hastalığın ilacını ve aşısını derhal bulmak lazım.
    Cevapla
  • Aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Umreden gelenlerin arasında paralı olanlar karantinaya asla girmez
    Cevapla
  • Kaplan 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke her şeyin bu kadar basit yazmasak ne alakası var. Kardeşim bu adam evine gidonce ev halkına ne diyecek. Ben geldim size virus getirdimmi diyecek. Her şeye bir kulp takabiliyorsunuz. Biraz ülkenize idarecilerinize güvenin çoğuna göre şu alınan önlemlere rağmen bizde vatda saklıyorlar diyenler bile çıktı. Gelin Almanyaya merkel ekonomi bozulmasın diye hiç bir önlem almadı. 50 ile 60 milyon kişiye bulaşacak diyor. Ve bunu Alman halkı tepki vermiyor. Bizim başkanımız deseydi belkide seçim kaybetmesine sebeb olurdu. Lütfen bunca çabayı görün şükredin parali değil kim olursa olsun o rdan çıkamaz . Bence çok ciddi bir bakanımiz ve tedbirleri var.
    Cevapla
  • Mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka ?
    Cevapla
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Paralı olanlar hastalığı yayabilir karantina ya alinsinlar
    Cevapla
  • Üretelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Her yönüyle çok tehlikeli bir hastalık olduğunu görüyoruz, geleceğimiz için bu tehlikeli virüsleri tıpkı yerli milli savunma sanayimizdeki başarılarımız gibi etkisiz hale getirecek tıbbı cihazlarımızı aşılarımızı ilaçlarımızı en tez zamanda üretip uygulayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat