Soğuk algınlığı ilaçları koronavirüs enfeksiyonunu arttırabilir

Koronavirüs şüphesiyle antienflamatuar içeren soğuk algınlığı ilaçların alınmasının enfeksiyonu daha da kötüleştirebileceği uyarısında bulunan Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, koronavirüs şüphesi olanların grip semptomlarını azaltmak için ağrı kesici kullanmamalarını, doktora danışmalarını önerdi

Soğuk algınlığı ilaçları koronavirüs enfeksiyonunu arttırabilir
Soğuk algınlığı ilaçları koronavirüs enfeksiyonunu arttırabilir
GİRİŞ 15.03.2020 14:01 GÜNCELLEME 15.03.2020 14:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, koronavirüs şüphesiyle antienflamatuar (iltihapla savaşan ilaçlar, yangı önleyici) içeren soğuk algınlığı ilaçların alınmasının enfeksiyonu daha da kötüleştirebileceği uyarısında bulundu.

 

 

ATEŞ DÜŞÜRMEK İÇİN... 

Bakan Veran, yüksek ateşle koronavirüs taşıdığı şüphesi içinde olan kişilerin grip semptomlarını azaltmak için ağrı kesici kullanmamalarını istedi. 

 

 

Bazı ağrı kesicilerin koronavirüs enfeksiyonunu daha da kötüleştirebileceğini kaydeden Bakan Veran, virüs şüphesi olanların mutlaka doktora danışmalarını, ateş düşürmek için sadece parasetamol etken maddeli ilaçların alınmasını önerdi. 

PROFESÖR JEAN LOİS MONTASTRUC

Fransa'daki Toulouse Hastanesi'nden Farmakoloji Başkanı Jean-Louis Montastruc, “Antienflamatuar ilaçlar ateş veya enfeksiyon olduğunda komplikasyon riskini artırıyor" açıklamasında bulundu. 

Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu

"BAĞIŞIKLIĞI BASKILIYOR, VÜCUDUN SAVAŞMA GÜCÜNÜ ZAYIFLATIYOR"

Habertürk'e konuşan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, "Belçikalı doktorlar da bazı ilaçları kullanmayın diye kendi görüşlerini belirtiyorlar. Aslında doğru olan şu; koronavirüsün henüz kontrollü çalışmalarla etkinliği gösterilmiş kesin bir tedavisi yok, sadece denenen ilaçlar var. Hastalığı, tedavi almadan atlatan kişiler bağışıklık sistemi sağlıklı olan kişilerdir. Öte yandan kortizon ve antienflamatuar ilaçlar bağışıklığı baskılayan ve vücudun savaşma gücünü zayıflatan ilaçlardır. Bu nedenle kortizon, hastanelerde tedavi gören ve şok dönemine giren çok sınırlı hasta dışında tedavi önerilerinde yer almaz" açıklamasında bulundu.

ŞİDDETLİ KORONA VAKALARINI İNCELEDİLER...

Viyana Üniversite Hastanesi'nde yapılan bir araştırma, şiddetli koronavirüs vakalarının hepsinin önceden antienflamatuar içeren bir soğuk algınlığı ilacı aldığını buldu. Yapılan küçük ölçekli çalışma, alınan ilacın virüsü güçlendirdiğini ve çoğalmasını hızlandırdığını gösterdi. Bu çalışma, koronavirüsün neden İtalya'da bu kadar şiddetli ve çok vakaya neden olduğunu bulmak amacıyla yapıldı. Tüm bu vakaların önceden ilaç aldığı bulundu. Ancak, yapılan çalışmanın bir sonuca varmak için yeterince büyük olmadığı kaydedildi

YORUMLAR 12
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    ilginc. Almanyadada gecen bir haber cikmisti, parasetamol virüsü daha kötülüyor olabilirmis
    Cevapla
  • cok dogru 3 yıl önce Şikayet Et
    cok dogru
    Cevapla
  • Benn 4 yıl önce Şikayet Et
    İki ay önce o kadar ağır grip geçirdimki ateş ve ağrıdan uyuyamıyordum.Şimdi olsaydı corona derdim.Acaba önceden geçirdik mi biz
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende almanyada 3-4 ay önce yaşadım. Akciğerin 10-15 saniye stol yapıyordu. Nefes alamıyordum ve ölüme hazırlanmıştım. Isin garibi doktorum bana sadece tuzlu su buharı cek diyordu ilaç yada antibiyotik veremedi. Zaturre dedik geçtik. Hergun 4-5 kez ballı zencefil cayi (ingwer), boğazımı yıkar gibi ananas suyu bir miktar, c vitamini, amoksisilin ve klavlanikasit günde 1 tane 1.000 mg antibiyotik kullandım. Siz doktorunuza sorun. Almanyada doktorlar sağlık sigortasının baskisi ile ilaç yazamıyor. Bende bunu Türkiye'den temin ettim. Turkiyedekiler sağlık sisteminacisindan mükemmel her türlü ilacı yaziyir doktorlar ne gerekiyorsa.. bence bu korono idi.
    Cevapla
  • Niğdeli 4 yıl önce Şikayet Et
    biz atlattık galiba 3 ay önce
    Cevapla
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayatimda ilk defa beni yatağa düşürdü kusma ishal ateş dizlerimin titremesi tamamen korona belirtileri ömrüm boyunca öyle bir grip geçirmedim 2 ay oldu atlattım çok şükür lakin bu grip farklıydı.38 yaşımda bir ilki yaşadım.
    Cevapla
  • avrupalı 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupalılar turkiyede 5 kişi var kronalı viruslu hasta inanmıyorlar .yalan konuşuyor turk devleti diyorlar . madem oyle yattıgı hastane bilinmiyor şehir bilinmiyor . ğizli tutuyorlar . diyorlar . avrupada hangi şehirde hangi hastanede yatırılanlar biliniyor diyorlar turkiye acıklamıyor . demekki binlerce kronalı hasta var diyorlar ..
    Cevapla
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    En sert muhalefet bu ülkede var biri görüntülü bir twit atsa bile ortalık ayağa kalkar bizde onun için her şeyi yaparlar belki ama gizleme yok onu yapamazlar düşmanca bir muhalif var bu ülkede.bu yüzden yanlış düşünüyorsun.
    Cevapla
  • Aslı 4 yıl önce Şikayet Et
    binlerce hasta varsa onbinlerce aile yakını var hepsi mi susuyor :D avrupa halkı her zamanki gibi cahil
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bence en iyisi aspirin vitamin c,tabiki alerjisi olmayan ve yan ettikilerinden zarar görmeyecek hastalar icin
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Doktor konuştu :))))))))
    Cevapla
  • a. Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    keşke o kadar basit olsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü