İran'ı istila eden çekirge Yüksekova'da da görüldü

İran’ı istila eden çekirge, kış mevsimine rağmen Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görüldü. Yüksekova Belediyesi veteriner hekimi Hekim Kaçan ise, "Hava daha sıcak olsaydı çekirge sürüsü buradan geçebilirdi. İnanılmaz bir durum, Yüksekova'da bu mevsimde bir çekirge görüldü" dedi.

İran'ı istila eden çekirge Yüksekova'da da görüldü
İran'ı istila eden çekirge Yüksekova'da da görüldü
GİRİŞ 16.03.2020 09:55 GÜNCELLEME 16.03.2020 09:57
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İlçede esnaflık yapan Übeyit Kartal adlı vatandaş, sabah saatlerinde dükkanını açtığında kapı önünde büyük bir çekirge gördü. Eline aldığı peçeteyle çekirgeyi yakalayan Kartal, “Bu mevsimde çekirgenin Yüksekova’da olması beni çok şaşırttı. Büyük ihtimal bu İran ve Irak’tan gelmiş olmalı. Ben metreyle ölçtüm, tam 8 santimetre uzunluğundadır. Allah’tan şimdi havalar soğuk, yoksa gelirlerdi” dedi.

 

 

Yüksekova Belediyesi veteriner hekimi Hekim Kaçan ise Yüksekova’da bir vatandaş tarafında görülen çekirgenin bu mevsimde görülebilecek bir çekirge olmadığını belirterek, “Muhtemelen bu çekirge Irak ve İran’ı istila eden sürüden görülendir. Muhtemelen hava daha sıcak olsaydı, bu çekirge sürüsü buradan geçebilirdi. İnanılmaz bir durum, Yüksekova’da bu mevsimde bir çekirge görüldü. Şimdi İran ve Irak’ta hava daha sıcak olduğu için orada görülmüş bu çekirge istilası. Burada daha hala yerde kar olduğu için çekirgeler buraya gelmemiş” ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • Agit 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu çekirgeler ırak 'ta ölürler ırak dağlarında kırmızı içi et olmayan sade şu olan bir çekirge var demir taş kum önüne ne gelse yiyen bir tür dür bunları sağ bırakmaz
    Cevapla
  • Aksaray68 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence avrupaya siginsinlar
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran ve Irak a tavsiyen, cekirgeleri avlayip bati ülkelerine ihrac etmeleri, bati ülkelerinde cok satiliyor.
    Cevapla
  • Abdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Slm. Araf süresının 133 . Ayetine bakmanızi tavsiye edrim.
    Cevapla
  • TuncTunc 4 yıl önce Şikayet Et
    cekeirgelere kar$i en etkili ve hemen yok edebilecek TEK cözüm..Kurbaga´dir.iki hafta icinde milyonlarca kurbaga yeti$tirilebilir.Cekirgeler kurbagalar icin pirzoladir yemekten ise asla doymazlar..Yeti$tirin cekirgelerin oldugu tarla ova ne ise birakilir 24 saate hepsini yerler alimallah.Alooo uyumayin önlem alin..MÜDÜRiYET..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı