Sosyal medyadaki 'gizli belgeye' soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, koronavirüs ile ilgili sosyal medyada "gizli belge" başlığıyla yayılan görsele ilişkin soruşturma başlattı.

 Sosyal medyadaki 'gizli belgeye' soruşturma
Sosyal medyadaki 'gizli belgeye' soruşturma
GİRİŞ 16.03.2020 14:00 GÜNCELLEME 16.03.2020 14:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

16/03/2020 günü sosyal medya üzerinden paylaşılan bir kısım haberlerde, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 16/03/2020 tarihi itibariyle "Umuma Açık İsraf Eğlence Yerleri", 20/03/2020 tarihi itibariyle Eczaneler ve Hastaneler hariç olmak üzere insanların toplu olarak bir araya gelebileceği spor salonları, yüzme havuzları, klüpler, dernekler, kütüphaneler, parklar, otobüs terminalleri, alışveriş merkezleri ile 3 kişeden fazla çalışanı bulunan işletmelerin geçici olarak kapatılması, 23/03/2020 tarihi itibariyle süpermarketlerin Pazartesi-Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftada 3 gün 08:00-16:00 saatleri arasında açık olmaları gibi bir takım önlemler alınacağı; internet üzerinden mal ve hizmet sunan tedarik zincirleri ile taşımacılık, tarımsal faaliyetler, benzin istasyonları, bankacılık, sigorta ve posta hizmetlerinde herhangi bir aksama olmayacağı; mezkur kurulun önerileri doğrultusunda yeni tedbirlerin hayata geçirilmesi ve konunun gizli kalması adına gerekli tedbirlerin alınması gerektiği, şeklinde gerçek dışı bilgilere yer verildiğinin tespiti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ilgililer hakkında Resmi Belgede Sahtecilik ve Halk Arasında Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit suçlarından soruşturma başlatıldı.

 

 

YORUMLAR 13
  • Akif 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bu değil. Sosyal medyada yalan ve yanlış olan her paylaşım için bunlar yapılmalı. Sosyal medya etkili bir iletişim aracı ve bunu kasıtlı yanlış kullananlar cezalandırılmalı.
    Cevapla
  • Süleyman Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Caydırıcı ceza verilmeli. Gerçek bile olsa her şeyin vakti zamanı var. Yetkili makamlardan önce açıklanması ayrı bir infial ve plansızlık, kaos doğurur. En caydırıcı şekilde cezalandırılmalı. Bu ne biçim bir insanlıktır ya, nasıl bir egodur? Ben duydum, ben önce yayınladım vs. vs...
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcü yurtdışı bilmem ne. Vatandaş habire yalan yalnış şeyleri sosyal medyada birbirine atıyor paylaşıyor. Herkes birbirini uyarsın, resmi açıklamaların dışında bir bilgiye itibar etmesin.
    Cevapla
  • gurbetci Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    yazilanlar su an avrupanin bir cok yerinde biebir uygulaniyor zaten , gayet normal onlemler
    Cevapla
  • metedur 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip olağan üstü durumlar, vatan ve millet düşmanlarının ortaya çıkması açısından çok faydalı bir ortam. Ama maalesef kanunlarımız ortaya çıkan bu hainlerin etkisizleştirilmesinde yetersiz. Acil çözüm bulunmalı ki bir daha kafalarını kaldıramasınlar.
    Cevapla
  • YASİN 4 yıl önce Şikayet Et
    cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle fırsattan istifade bu ve buna benzer hainliklere sorgusuz sualsiz 5 yıl yatacak dense, dediğiniz gibi kafayı çıkartamazlar. msl hırsızlık vakkasıda olmuştu virüs testi adı altında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler