Bakan Koca'dan son dakika koronavirüs açıklaması: Toplam sayı 47 oldu

Son Dakika Haberi; Sağlık Bakanı Koca: Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım.

Bakan Koca'dan son dakika koronavirüs açıklaması: Toplam sayı 47 oldu
Bakan Koca'dan son dakika koronavirüs açıklaması: Toplam sayı 47 oldu
GİRİŞ 16.03.2020 23:51 GÜNCELLEME 17.03.2020 12:32
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Son Dakika Haberi; Sağlık Bakanı Koca twitter'dan yaptığı açıklamada Türkiye'deki koronavirüs salgınıyla ilgili son durumu paylaştı.

 

BUGÜN 29 YENİ TANI KONULDU

Koca "Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu" dedi.

 

SADECE 3'Ü UMREDEN GELENLER, DİĞERLERİ ABD, ORTADOĞU VE AVRUPA'DAN

Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım.

Bakan Koca'dan yeni uyarı:

Tespit edilen her vaka toplum risk olmaktan çıkmıştır. Her yeni tanı üzücü fakat sizin için bir güvencedir. Salgınlarda olaylar panikle kontrolden çıkar. Tedbir ve panik, birbirinin zıttıdır. Tedirbirleri sıkı tutulalım. Virüsle temas ihtimali sıfırlayalım.

ÜLKELERDEKİ SON DURUMU İLETİŞİM BAŞKANLIĞI PAYLAŞTI

İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından "Dünya geneli koronavirüs mevcut durumu" gösterir infografikle paylaşım yaptı: 17 Mart 2020, saat 00:00 itibarıyla Türkiye ve dünya genelinde yeni tip Koronavirüs ile ilgili mevcut durum şu şekildedir: Türkiye'de şu ana kadar 47 Koronavirüs vakası tespit edilmiştir.

Dünya geneli koronavirüs mevcut durum

GÜNCEL KORONAVİRÜS HARİTASINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 165
  • HARUN 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Sağlık Bakanımızı ilk günden beridir takip ediyoruz. Devletimizin yetkili birimlerini harekete geçirerek gelişmiş diye bilinen bir çok ülkeden kat be kat doğru ve başarılı kararlar alınmasını sağladı. Bugün okuduğum bir haberde umreden gelen bazı vekillerin havaalanında VIP çıkışından kaçtığı yazıyor umarım doğru değildir. Eğer böyle bir durum varsa bu vekillerinde karantinaya alınması için çalışma başlatılmalıdır.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım siz elinizden geleni yapıyorsunuz fakat insanlarımızın bazıları vurdumduymaz. Acil daha sert önlemler alınmalı. Özellikle şu yurt dışından gelenler dinlemiyor. 15 dk lık test kitini tüm vatandaşlara uygulayıp haritanın çıkartılması pozitif sonucu olanları da hiç bir yere dokundurtmadan karantinaya mecbur almalıyız. Tek çare budur. Vaka sayısı 45 ten 100’e kadar çıksın diyelim bunu uygularsak ve şehirler ilçe belediyeleri dezenfektan yaparsa önüne geçeriz vakalar da iyileştimi durumu sıfırlarız inşallah.
    Cevapla
  • deli dumrul 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım tüm ülkede karantine yada ohal ilan edilmemesinin nedeni ne acaba.....illaki vaka sayısı 300-500 bin olacak..ölümler gerçekleşecek sonramı ohal ilan edilecek.....ALLAH aşkına yapmayın ....biz ülke olarak 1-2 ay gezmesek tozmasak ölmeyiz....gerekirse hergün ekmek su yiyelim içelim ama 2 ay sokağa çıkma yasağı gelsin...kimse uyarılara dikkat etmiyor.....ülke olarak bu konuda sınıfta kalmayalım....zaten hiç bir kurala hakkıyla riayet eden bir toplum değiliz...
    Cevapla
  • ramazan elazığ 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun sayın bakanım hep beraber atlatacağız bu sürecı sadece tedbır bana bışey olmaz demeyın tevekkül edın ne vürüs nede salgın dunya ne salgınlar gördü buda geçer
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadan gelen, umreden gelenler yasağa uymadı. Onların beyninden şüpheliyim. Önce beyin nakli yaptırın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!