Koronavirüse karşı hangi önlemler alındı? İşte Bakanlıkların aldığı tedbirler...

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve İtalya, Fransa, İspanya gibi Avrupa ülkelerine hızla yayılan coronavirüsü sebebiyle Türkiye’de önlemler en üst düzeye çıkarıldı. Coronavirüsüne karşı Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı önlemlerini arttırdı. İşte Bakanlıkların ölümcül virüsle mücadele kapsamında aldığı önlemlerin detayları…

Koronavirüse karşı hangi önlemler alındı? İşte  Bakanlıkların aldığı tedbirler...
Koronavirüse karşı hangi önlemler alındı? İşte Bakanlıkların aldığı tedbirler...
GİRİŞ 23.03.2020 13:32 GÜNCELLEME 23.03.2020 13:32

Coronavirüsü vakasının Türkiye’de görülmesinin ardından başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere birçok Bakanlık alınan tedbirleri artırdı. Geçtiğimiz günlerde Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında toplanan coronavirüsü ile mücadelenin ele alındığı toplantıda çok önemli kararlar alındı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Nisan ayında yapılması hedeflenen ara tatil öne çekilerek eğitime bir süreliğine ara verildi. Ayrıca üniversitelerde eğitim 3 haftalığına durduruldu. Dünyanın birçok ülkesine sıçrayan ve can kayıplarına neden olan virüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı 81 ilde geçerli olacak bir genelge yayınladı. Oyun salonları, eğlence mekanları, spor salonları gibi ortak kullanım alanlarında faaliyetler bir süreliğine durduruldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı Nisan ayı sonuna kadar spor müsabakalarının seyircisiz oynanacağını duyurdu. Peki ölümcül coronavirüsüne karşı diğer bakanlıklar ne gibi önlemler aldı? İşte Türkiye coronavirüse karşı alınan önlemler!

 

ADALET BAKANLIĞI ÖNLEMLERİ!

60 yaş ve üstü hakim ve savcılar Adalet Bakanlığının aldığı önlemler kapsamında idari izinli sayılacak. Kapalı ve havasız alanlar virüsün yayılmasına imkan sağladığı için cezaevlerinde görüşler ileri bir tarihe kadar durduruldu. İstanbul başta olmak üzere Adana, Diyarbakır gibi illerde tutuklu sanıkların yargılandığı duruşmalar hariç diğer duruşmalar ertelendi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNLEMLERİ!

Beştepe’de toplanan coronavirüsünün ele alındığı toplantının ardından okullarda ve üniversitelerde eğitim durduruldu. Açık Öğretim Kurumları sınavları ileri bir tarihe ertelendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sürücü kursu sınavlarına ara verildi.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÖNLEMLERİ!

Sağlık Bakanlığının yaptığı değerlendirmeler sonucunda İçişleri Bakanlığı 81 ilde geçerli olmak üzere bir genelge yayınladı. Genelgeye göre umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan-düğün salonu, çalgılı-müzikli lokanta, kafe, gazino, kahvehane, spor salonu, kıraathane gibi ortak kullanım alanlarının faaliyetleri ileri bir tarihe kadar durduruldu. Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç, Hollanda gibi ülkelere yayın yasağı getirildi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ÖNLEMLERİ!

Yurt dışından gelen vatandaşlar 14 gün boyunca gözlem altında tutulacağı yurtlara yerleştirildi. Nisan ayına kadar gerçekleşecek Futbol, basketbol, voleybol gibi spor müsabakalarının koronavirüsü önlemleri kapsamında seyircisiz oynanmasına karar verildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ÖNLEMLERİ!

Diyanet İşleri Başkanlığı Yeni tip coronavirüs önlemleri kapsamında cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle kılınan namazlara ara verildi. 

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ÖNLEMLERİ!

Türkiye’de bulunan tüm kütüphaneler geçici süreliğine kapatıldı. Nisan ayı sonuna kadar Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı olarak gerçekleştirilecek tüm sanatsal etkinlikler durduruldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saçlarına kına yakıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı