İtiraf etti: İstanbul'da bombalı eylem talimatı aldım

Güvenlik güçlerince ikna edilerek Habur Sınır Kapısı’nda jandarmaya teslim olan bölücü terör örgütü PKK/PYD üyesi C.K., 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçundan tutuklandı. C.K., sorgusunda örgüt içinde “Dilşad” kod adlı Mehmet Süleymanoğlu’nun İstanbul’da bombalı saldırı yapması için talimat aldığını itiraf etti.

İtiraf etti: İstanbul'da bombalı eylem talimatı aldım
İtiraf etti: İstanbul'da bombalı eylem talimatı aldım
GİRİŞ 18.03.2020 13:58 GÜNCELLEME 18.03.2020 14:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Güvenlik kaynaklarına dayanan bilgilere göre, bölücü terör örgütü PKK/PYD’nin Irak’ın kuzeyindeki örgüt kamplarında yer alan C.K. adlı terörist, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ikna çalışmaları sonucu 8 Mart’ta Şırnak’taki Habur Sınır Kapısı’ndan jandarmaya teslim oldu. İkna yoluyla teslim olan örgüt üyesi, güvenlik birimlerince sorgulandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

 

KOD ADI DİLŞAD

Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma dosyasına giren bilgilere göre polise teslim olan C.K., “Dilşad” kod adlı terörist Mehmet Süleymanoğlu’nun Kandil’den aldığı bombalı saldırı talimatı ile İstanbul’da geldiğini itiraf etti.

 

 

İkna yolu ile teslim olan örgüt üyesi C.K., kandırılarak PKK’ya katıldığını ve sonrasında pişman olduğunu söyledi. Kendisi gibi onlarca kişinin örgütten kaçmak için fırsat kolladığını ifade eden C.K., eylem için Türkiye’ye gönderilen PKK üyesi Mehmet Süleymanoğlu’nun şu an İstanbul’da olduğunu itiraf etti. İfadesinde daha önceden örgüt kamplarında birlikte faaliyet yürüttüğü “Dilşad” kod adlı Mehmet Süleymanoğlu’nun 2014 yılında Diyarbakır’da bir polisin şehit edilmesi eylemine karıştığını anlattı. Dilşad kod adlı teröristin Sansasyonel bir eylem yapması için İstanbul’a gönderildiğini itiraf eden C.K., ancak eylem talimatı alan Mehmet Süleymanoğlu’nun bu eylem talimatını örgütten kaçmak için kabul ettiğini belirttiği öğrenildi.

Teslim olan örgüt üyesinin itirafları doğrultusunda harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince örgüt mensubunun yakalanması için geniş kapsamlı çalışma başlatıldığı öğrenildi.

YORUMLAR 4
  • Orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu mehmet denen teröristi sanırım polise yakalatıp hapiste infaz edecekler bu adamda yem bunun için
    Cevapla
  • Yahya Kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin sonu yok teslim olun bişekilde öbür tarafa gideceksiniz
    Cevapla
  • FIRTINA 61 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bu itirafçının bahsettiği Mehmet Süleymanoğlu yakalanmadan bu haber neden servis edilir? Kaçmaz mı bu adam şimdi?
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Tiktok uygulaması amacı dışında örgütlenmelere sebeb oluyor. İş İşten geçmeden tedbir alın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır