İstanbul'da sel ve dolu! Yollar göle döndü

Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’de iki gündür süren sağanak ve dolu hayatı felç etti. Dolu dün İstanbul’da da etkili oldu.

İstanbul'da sel ve dolu! Yollar göle döndü
İstanbul'da sel ve dolu! Yollar göle döndü
GİRİŞ 19.03.2020 08:48 GÜNCELLEME 19.03.2020 08:50

Kısa süreli dolu yağışı dün İstanbul Anadolu Yakası’nda etkili olurken hayatı da olumsuz etkiledi. Yağış özellikle, Çekmeköy, Maltepe, Sancaktepe ve Kartal’da görüldü. Vatandaşların özel araçlarını dolunun şiddetinden korumaya çalıştığı dikkat çekti. Şanlıurfa Siverek’te de önceki gece başlayan sağanak ve dolu etkili oldu. Fırat Mahallesi’nde su basan ahırda 50 büyükbaş hayvandan 30’u öldü. Belediye ekipleri ev ve işyerlerini basan suları tahliye için çaba sarf etti. Dolu yağışı sırasında da bazı vatandaşlar, otomobillerinin üzerlerine battaniye örttü.

CADDELER GÖLE DÖNDÜ

Diyarbakır’da iki gündür aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle bazı caddeler göle döndü, altgeçitleri su bastı. Yenişehir’deki Şehitlik Caddesi’nin bir bölümü, kanalizasyon borusu patlayınca trafiğe kapatıldı. Ekipler caddede suyun tahliye edilmesi için çalışma başlattı.

TARLALAR SU ALTINDA

Adana Kozan’da 2 gündür etkili olan sağanak nedeniyle narenciye bahçeleri ile tarlaları su bastı. Çiftçilikle geçimini sağlayan vatandaşlar, mağdur oldu. Narenciye bahçesi sahibi Atakan Tek, her sağanak yağışın ardından bahçesinin sular altında kaldığını ancak bir çözüm bulunamadığını belirterek “Narenciye bahçemi her yıl 6-7 defa su basıyor. Önleminin alınması için Devlet Su İşleri, Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi’ne müracaat ettik. Şu ana kadar herhangi bir işlem yapılmadı. Mağdur oluyoruz. Ben bahçemden bu yıl da geçen yıl da mahsul alamadım. Yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE

Mardin’de iki gündür etkili olan yağışın ardından dün sabah saatlerinde ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Aniden bastıran dolu yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve sürücüler de zor anlar yaşadı. Kısa süreliğine yağan ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı meyve ağaçları ve ekili alanlarda zarara yol açtı. Vatandaşlar, zarar görmemesi için araçlarını bez ve kartonlarla kapattı

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi