Diyanet'ten koronavirüs önlemi! Artık kapatılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, bazı kişilerin camilerde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışlar sergilediğinin tespit edildiğini belirterek, il müftülüklerine cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapalı tutulması ve cuma namazı için sala okunmaması talimatını verdi.

Diyanet'ten koronavirüs önlemi! Artık kapatılacak
Diyanet'ten koronavirüs önlemi! Artık kapatılacak
GİRİŞ 19.03.2020 16:18 GÜNCELLEME 19.03.2020 16:18
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın imzasıyla 81 il müftülüğüne gönderilen genelgede, "İnsanın can güvenliğini sağlamak İslam'ın ana gayelerinden biridir. Nitekim, 'Def‘-i mefâsid, celb-i menâfi‘den evlâdır' (Zararı önlemek, fayda sağlamaktan daha önemlidir) şeklindeki genel kural, İslam hukukunun temel ilkelerindendir. Devletimizin yeni tip korona virüsle mücadele amacıyla almış olduğu tedbirler kapsamında Başkanlığımız tarafından din hizmetlerinin icrası ile ilgili ilgi (a) ve (b) yazılar ile bir dizi tedbir alındığı bilinmektedir. Vatandaşlarımızın sağlığını korumayı, bilhassa yaşlılarımızın can güvenliğini sağlamayı hedefleyen ve muhtemel zararları önlemeye yönelik olan bu kararların uygulanması insani ve vicdani bir sorumluluktur" denildi.

 

CUMA VE KANDİL GÜNLERİ CAMİLER KAPALI OLACAK

Ancak niyeti ne olursa olsun farklı görüşe sahip bazı kişilerin vatandaşların dini hassasiyetlerini istismar ettiği ve camilerde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışlar sergilediğinin tespit edildiği kaydedilen genelgede, "Bu minvalde ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla cuma günü ve kandil gecesi camilerimiz (kamu kurum ve kuruluşları, Kur'an kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere) kapalı tutulacak ve cuma namazı için sala okunmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 171
  • eflatun 4 yıl önce Şikayet Et
    turkiye de cahil bitmez
    Cevapla
  • Bünyamin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sela ve ezan okunmalı !asla ama asla sela ve ezan susmamalı!
    Cevapla
  • ||| 4 yıl önce Şikayet Et
    sevgili kardeşim, hastalık durumlarında kısmi olarak bazı hususlardan vazgeçilebilir merak etme şu imtihanı geçelim yine okunur...
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağlığı korumak önceliktir, yatalak hastaya nasıl yattığı yerden namaz kılmasına izin veriyorsa Allah, Sağlık için harama bile izin verir. Sağlık olmadan ibadet edilemez. Bu yüzden sağlığı korumak için bilim toplanmayın diyorsa toplanmayın.
    Cevapla
  • zordur hayat 4 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş sabah namazında 2. saf dolmaz.namazı camide kılma meraklılarının sayısına cami yetmez.bu nasıl çelişki ya.tutan yok arkadaş meraklıysanız o kadar toplanın bieinin evinde yapın cemaatinizi.bu nasıl bir cahilliktir ya.
    Cevapla
  • kul hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    camilerde cumada cemaat ful dolu vakit namazları cumanin yuzde 5 veya 10 burada biz tezat yokmu resulumuz demiyormu gayri muslumlere benzemeyin kilisedede ayin haftada 1 gun bence bu vesileyle kendimize gelelim bu hastalık bitince vakit namazlarida cuma kadar olsun be kardesim bilmem anlatmaya muvaffak oldummu olamadı isem anlayan biri hatip olsun anlatsin bu cuma da yapılan yanlış larimızi namaz cumadan ibaret deyil deyilmi müslümanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!