Oktay'dan yurdışındaki vatandaşlara çağrı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, koronavirüs tedbirleri kapsamında uçuşların durdurulduğu 8 ülkedeki öğrencilerden geri dönmek isteyenlerin yarın 17:00'ye kadar elçilik ve konsolosluklara başvurmalarını istedi.

Oktay'dan yurdışındaki vatandaşlara çağrı
Oktay'dan yurdışındaki vatandaşlara çağrı
GİRİŞ 20.03.2020 22:04 GÜNCELLEME 20.03.2020 22:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle, ülkemize yönelik uçuşları durdurulan İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde geçici olarak bulunan ve ülkemize dönmek isteyen öğrencilerimizin 21 Mart Cumartesi yerel saatle 17.00'a kadar bulundukları ülkelerdeki diplomatik temsilciliklerimize başvurmaları halinde, planlanan süre içinde dönüşleri gerçekleştirilecektir." açıklamasında bulundu.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Türkiye'ye yönelik uçuşları durdurulan ülkelerde geçici olarak bulunan ve ülkeye dönmek isteyen öğrencilerin isterlerse Türkiye'ye getirilebileceklerini bildirdi.

Öğrencilerin bulundukları ülkelerdeki Türkiye'nin diplomatik temsilciliklerine başvurabileceklerini belirten Fuat Oktay, şunları ifade etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle, ülkemize yönelik uçuşları durdurulan İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde geçici olarak bulunan ve ülkemize dönmek isteyen öğrencilerimizin 21 Mart Cumartesi yerel saatle 17.00'a kadar bulundukları ülkelerdeki diplomatik temsilciliklerimize başvurmaları halinde, planlanan süre içinde dönüşleri gerçekleştirilecektir. Vatandaşlarımızın yurda dönüşlerini Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarımızla koordinasyon halinde THY ile sağlayacak ve Bilim Kurulu'nun tedbirleri kapsamında 14 gün karantina altında tutacağız."

YORUMLAR 9
  • Turk 4 yıl önce Şikayet Et
    Gurbetcileri suclayip durmayin turkiyeye bulastiranlar avrupa sevdalisi tatilciler dir.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım. Corana, tahliye , insanlar evde, ekonomi geri derken korku endişe politikası sıkıntılı bir sürece sokabilir. Benim demem şudur. Corana endişesi bir kenara işgal endişesi ön planda olmalı. Zalimler çöküyor! Bu çöküş zalimlerin korkusu odur ki Istanbul ve güneydoğu planlarını derhal öne alabilir. Nato BM AB hepsi çakallar sürüsü ve asla güven olmaz.
    Cevapla
  • Xxx 4 yıl önce Şikayet Et
    Bravo yakub..sen hangi diziyi izliyorsun konusu ilginç bizede söyle
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadim daha once yurt disindan gelenleri neden karantina altina alinmadi evlerinde yada otelde 14 gun kendilerini karantina almasini isteyim gonderdiler bu insanlar soaka cikmadimi bu kisileri nasil takip altina aldilar elektronik kelepcemi takdilar bu insanlara nasil guvenildi ben bunu merak ediyorum
    Cevapla
  • Hadan 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce karantina uygulansaydı "ne gerek var" diye eleştirecektiniz de ondan.. Devlet ne yapsa beğenmeyecek ve eleştireceksin. O nedenle devlet sizin gibilere kulak asmıyor.
    Cevapla
  • Türkiyem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunları kabul ediyorsun sonra karantinada kaldıkları yurtlarda vidyo çekip devleti eleştiriyorlar
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Gurbetciler bulastirmadi virus turkiyeye turkiyeden avrupa sevdalisi tatilciler bulasturdi Bizi suclayip durmay gunahdir.
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyüksün Türkiye, zenginlik parayla değil gönlü zengin olmak gerek. Avrupalı zenginliğiyle övünür, lakin 3-5 vatandaşını başka ülkelerden getiremedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?