İBB Sözcüsü Ongun, Ak Partili Belediye Başkanından özür diledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve İBB Sözcüsü Murat Ongun, bugün öğlen saatlerinde paylaştığı bir video ve yazdığı tweet nedeniyle, akşam saatlerinde Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'dan özür diledi.

GİRİŞ 21.03.2020 23:51 GÜNCELLEME 22.03.2020 16:00
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Sözcü Ongun,  Çekmeköy Metro İstasyonunda temizlik yapan bir işçinin, çöpü istasyon merdivenlerine doğru süpürüp daha sonra da fotoğrafını çektiğini gösteren video eşliğindi şu tweeti atmıştı:

 

 

"Bu zor günlerde bile trollük yapanları kınıyoruz. Kamuda partizanlığın akıl tutulmasına yol açtığının da en açık örneğidir. Metro girişine çöpü bırakıp sonra fotoğraf çeken ilçe belediyesinin bu temizlik görevlisini kamu vicdanına havale ediyoruz."


 

Ongun bu tweete ayrıca Çekmeköy Belediyesi ve Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın twitter hesaplarını etiketledi.  

EREN ERDEM'DE YALANA ORTAK OLDU

CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski Milletvekili Eren Erdem aynı paylaşımı yapıp iftiraya ortak oldu.

Erdem Sosyal medy hesabından yaptığı paylaşımda, "Videoda gördüğünüz kişi İstanbul Çekmeköy belediyesinde çalışan bir temizlik işçisi. Metro girişine çöp bırakıp resmini çekiyor. Muhtemelen o resim ; “İBB çöpleri toplamıyor” şeklinde paylaşılacak. Şu zor zamanlarda bile kafa böyle çalışıyor. Yazık!!" ifadelerini kullandı. 



ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI

 

 

Akşam saatlerinde Ongun konuyla ilgili olarak yeni bir tweet daha attı.  Ongun Ahmet Poyraz'dan özür diledi. Ongun'un ikinci tweeti şöyle:

"Dürüstlük ve şeffaflık temel ilkemiz. Bugün paylaştığım videodaki görevlinin @Cekmekoybeltr değil, İBB Park Bahçeler Müdürlüğü personeli olduğunu tespit ettik. Gerekli işlem yapıldı. Bu hatadan ötürü Belediye Başkanımız @AhmettPoyraz'dan özür dilerim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."



BELEDİYEDEN CEVAP GELDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve İBB Sözcüsü Murat Ongun'un özrü sonrası Çekmeköy Belediyesi'nden cevap geldi.

Yapılan açıklamada, ''Biz özrü kabul ettik diyelim. Elde ettiğimiz görüntülerde bu işçinin, çalışmalarını titizlikle yaptığı görülüyor, fotoğrafları da büyük ihtimalle amirlerini bilgilendirmek için çekmiş. Umarız sizin yanlış yorumlarınızla emekçinin ekmeği ile oynanmamıştır.'' ifadeleri yer aldı.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, İBB Sözcüsü Murat Ongun'un skandal paylaşımını özür dilemesine rağmen kaldırmamasına tepki gösterdi.

YORUMLAR 83
  • Bozacı ve şıracı 4 yıl önce Şikayet Et
    Kişi kendinden bilirmiş işi. Başka açıklaması var mı. Yalan ve iftira siyaset alışkanlıkları olduğu için anında algıda seçiçilik gereği dikkatini o çekiyor.
    Cevapla
  • bilocan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir atasözü: CHP li birsey söylüyorsa, büyük ihtimalle yalandir.
    Cevapla
  • vatoz 4 yıl önce Şikayet Et
    Fitneyi soktu bir kere özür dilese nolucak bunların her zamanki taktiği
    Cevapla
  • tokatli 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP zihniyeti Türkiye'yi, İmamoğlu gibi oportünist birisi İstanbul'u yönetme yeteneğine sahip değildir. İstanbul İmamoğlu'na birkaç beden büyük geliyor.
    Cevapla
  • Tokatli 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu zihniyetin ve pişkin insanların şerrinden Memleketimizi korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler