Bakan Gül açıkladı: Yargıda virüs önlemleri

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargıda koronavirüs önlemlerine ilişkin yaptığı açıklamada ''Adliyelerde, bölge adliye mahkemelerinde adli hizmetlerin yeteri kadar hakim ve savcı ile yürütüleceği şekilde nöbet sistemine geçildi'' dedi. Bakan Gül, noterliklerde de artık dönüşümlü hizmet verileceğini açıkladı.

Bakan Gül açıkladı: Yargıda virüs önlemleri
Bakan Gül açıkladı: Yargıda virüs önlemleri
GİRİŞ 23.03.2020 13:08 GÜNCELLEME 23.03.2020 13:57
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Adalet hizmetlerinde koronavirüse karşı alınacak tedbirlerle ilgili koordinasyon toplantılarının ikincisi gerçekleştirildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığındaki toplantı Saat 11.00’de başladı.Toplantıya HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci daire başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin ve Bakan yardımcıları Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz ve Uğurhan Kuş katılıyor. Kritik toplantının ardından Bakan Gül açıklamalarda bulundu. Bakan Gül şunları söyledi;

 

 

CEZAEVLERİNDE VAKA GÖRÜLMEDİ

"Sağlık Bakanımız başta olmak üzere Bilim Kurulumuza teşekkür ediyorum. Birlikte bu sorunu da aşacağız. Dezenfektan çalışmalarımız devam ediyor. Cezaevlerinde pozitif bir vaka yoktur. Tüm malzemeler tedarik edilmiş durumdadır. Dışarı ile bağlantılı görevlilerimiz gerekli önlemleri almaktadır. Tutuklu ve hükümlülerin yakınları endişelenmesin. 

İCRA VE HACİZLER 30 HAZİRANA KADAR ERTELENDİ

 

 

Denetimli serbestlik kapsamını askıya aldık. Telefon haklarını ve görüşme sürelerini birden ikiye çıkardık. Adliyelerde her türlü tedbir yerine getirilmektedir. Davalarla ilgili süreçler UYAP üzerinden yerine getirilmektedir. İcra ve haciz 30 Haziran'a kadar ertelenmiştir. 

ADLİYELERDE ESNEK ÇALIŞMA DÖNEMİ

Adliyelerde, bölge adliye mahkemelerinde adli hizmetlerin yeteri kadar hakim ve savcı ile yürütüleceği şekilde nöbet sistemine geçildi. Adliyelerde esnek çalışma dönemi başlatılmıştır. Yayınlanan genelgeyle tüm idari izinler konusunda çalışmalar yine idari izin çerçevesinde yürütülmektedir. 

TEK-ÇİFT NOTERLİK

Noterliklerde bir gün tek, bir gün çift noterliklerin çalışmasına karar verilmiştir. Lütfen acil olmayan noterlik işlemleri için gitmeyin. Noterliklere işlem yapmak üzere hayati işlem yoksa, yoğunlaştırmayalım."

YORUMLAR 38
  • TURGUT ÖZTAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi koca yürek Bi koca sevgi bi koca sağlıkda önlem bi koca sağlıkda başarı bi koca uygusuzluk bi koca merhamet bi koca pes demeden çalışmaya devam işte bu kocaman yürekli sayın muhterem sağlık bakanımız Dr.Fahrettin Kocaman bey Allah senden ekipinden razı olsun inşallah
    Cevapla
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu an uzun veya bedelli olarak askerlik yapan vatandaşları düşünen yokmu?
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu arada cezaevlerindeki mahkumlardan hafif suçlardan ceza almis ve cezasinin 4 te 3 ünü çekmis olanlardan iyi hal gosterenlere torba yasa ile sartlı tahliye denetimli serbestlik yonunde tahliye karari da verilebilir. Çünkü cezaevleri şu şartlarda çok tehlike arz edebilir. Bunu öngörmek gerekiyor. Tabii devlet büyüklerimiz daha iyi dogru analiz edip, en dogru karari vermeye gayret gostereceklerdir. Allah hayirlisini versin ve Allah dogru yola iletsin İnşaallah.
    Cevapla
  • TAMER 4 yıl önce Şikayet Et
    İcra ve haciz işlemleri 30 nisana kadar durduruldu. 30 HAZİRAN DEĞİL LÜTFEN DÜZELTELİM
    Cevapla
  • poyrazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına ceza almamış olanları niçin evlerine göndermiyorsunuz yarı geç kalabilirsiniz 40-kişilik koğuşlar ne kadar sağlıklı oralarda siyasilerin yakınları olmadığı içinmi böyle davranıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...