'İyi hissediyorum' diyenler dikkat! Koronavirüs böyle vuruyor

Corona virüsten yüz yetmiş beş kişinin hayatını kaybettiği ABD'de doktorlar hastalığın aşamalarını yavaş yavaş tanımaya başladı. Doktorlar, şiddetli vakalarda hastaların fenalaşmadan bir süre önce kendilerini iyi hissettikleri konusunda uyarıda bulundu.

GİRİŞ 23.03.2020 14:53 GÜNCELLEME 23.03.2020 16:04
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Doktorlar, Covid-19 teşhisi konan kişilerin durumları aniden kötüleşmeden önce semptomlarda bir mola görülebileceği konusunda uyardılar.

Corona virüs vakalarının otuz bini aştığı ABD'de, doktorlar ölümcül virüsü daha iyi kavramaya başlıyor.

Doktorlar, ilk semptomların genellikle hafif olduğunu söylüyor. Hastalar hafif öksürük, baş ağrısı ve düşük dereceli ateşten şikayette bulunuyor.
New Orleans'daki Tulane Tıp Merkezi'nde, yirmi corona virüs hastasını tedavi eden akciğer hastalıkları ve yoğun bakım doktoru Dr. Joshua Denson, hastalığın ilk aşamasını "yavaş yanma" olarak nitelendirdi.

 

 

BELLİ BİR SÜRE İYİ GİDİYOR

Pazar günü NBC'ye konuşan doktor Denson, "hastalar ya iyileşmeden ya da gerçekten hastalanmadan önce yaklaşık bir hafta boyunca, bu septomları taşıyorlar" dedi.

Denver'deki yoğunu bakım departmanından diğer bir akciğer hastalıkları uzmanı olan Dr. Ken Lyn-Kew, kendi hastalarında da benzer bir eğilim gördüğünü söyledi.

Lyn-Kew, "vücudun bunun yenip yenemeyeceğini çözmeye çalıştığı bir evre var gibi görünüyor" dedi.

Dr. Ken Lyn-Kew'i dediğine göre hastalar belli bir süre iyi gidiyor ve sonra birdenbire yorgun hissetmeye, nefes darlığı ve göğüs ağrısı çekmeye başlıyorlar.

GÜN GÜN KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ

 

 

1-3. gün: Soğuk algınlığı ve gribe benzeyen belirtiler ortaya çıkar. Hafif ateş ve boğaz ağrısı görülebilir. Bağışıklık zayıfsa mide bulantısı ve ishal görülebilir.

4. gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Ses boğuklaşır. Yeme ve içmede zorluk yaşanabilir. Hafif baş ağrısı ile birlikte ishal başlar.

5. gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Yeme ve içme oldukça ağrılı bir hale gelir. Vücudu ve uzuvları hareket ettirmek sancılı olur. Eklem ağrıları görülür.

6. gün: Kuru öksürük başlar. Konuşurken yutkunurken boğaz ağrısı şiddetlenir. Şiddetli bitkinlik başlar. Mide bulantısı artar. Zaman zaman nefes almada zorluk yaşanır. İshal ve kusma şiddetlenir.

7. gün: Ateş 38 dereceye yükselir. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir.

8. gün: Soluk alıp vermek çok güç bir hale gelir. Göğüs bölgesi çok ağır olarak hissedilir. Öksürükle birlikte baş ve eklem ağrıları son derece artar. Vücut sıcaklığı 38 derecenin üzerine çıkar.

9. gün: Tüm belirtiler şiddetle artar. Yüz veya dudaklarda mavileşme görülür. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir. Bu belirtilere sahipseniz hemen tıbbi yardım alın.

 

YORUMLAR 35
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    dilimde tüy bitti,hala kimse anlamak istemiyor.Yav 3 ay önce Aralığın ortasında yakalandım.aynen anlattıkları gibi.6. gün ve 10.gün arası tehlikeli.eğer 9.günden 10.güne sağ çıkarsanız ,geçmiş olsun.aksi halde zaten 10.günün sabahını göremezsiniz.3 hafta ağır ,4.ve 5. haftası hafif ama öksürüklü geçiyor.en tehlikeli dönam 2. hafta.yatın dinlenin.sırtınızı sıcak tutun.
    Cevapla
  • Walat 3 yıl önce Şikayet Et
    Abi ben yaklasik 10 gundur basladi agrilarim test yaltirdim pozitif cikti bende sadece bas agrisi ve kas agrisi goruldu suan ilac kulaniyom 3 gun olali ilaca baslayali gogus agrilari basladi cok hafif ne zaman iylesirim bir sikinti olurmu ileri zamanda
    Cevapla
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle bende yakalandim zature baslangici dediler serum taktırdım ama o gündür ağzımın tadı yok
    Cevapla
  • Nasıl geçti 4 yıl önce Şikayet Et
    İlaç kullandınız mı
    Cevapla
  • küçük fikirler 4 yıl önce Şikayet Et
    demekki çin bütün dünyaya yalan söylemiş bulantı kusma ve ishalden hiç bahsedilmemişti demekki ateş sonradan çıkıyor yani iş işten geçtikten sonra ..
    Cevapla
  • Barbar 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bundan pek birşey anlamadım. Hasta olmadan önce (!) elbette kendimi iyi hissederim.
    Cevapla
  • erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    hasta olduktan sonra deniliyor bi anda kendini iyi hisseder daha sonrasında daha şiddetli bi şekilde devam eder diyor
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    propolis alin kusburburnu cayi icin vitamin c cok lazim. vitamin d güneslenin. yaninda yogurt yiyin. yumurta zeytinyagi zeytin kuru incir bunlarda cok faydali
    Cevapla
  • Furkan Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Amaç korku oluşturmak. Emin olun bilinçli yapılıyor. Bu virus bilinçli çıkarıldı dünyayı yeniden şekillendirmek için. Kafirlerin tuzakları varsa Allah'ın da bir tuzağı vardır. Yeterki biz Allah'ın yardımını hak edelim.
    Cevapla
  • mithat tunaboylu 3 yıl önce Şikayet Et
    aslında basindan beri bende öyle düşünüyorum da ölenlerin sayısını görünce hasgisinin doğru olduğuna inanmak zor,her gün açıklanan ölüm sayısının hepsi coronadanmi,corona harici ölümlerde açıklanmalı,80 milyonluk bir ülkede hergün 50-60 kişinin ölmesi zaten normal bir durum değilmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi