Bakan Koca'dan "Çin'den gelen kitlerin parasını Atatürk ödedi" iddiasına cevap!

Bugün sosyal medyada yayılan "Çin 2 milyon koronavirüs kitini ücretsiz gönderdi ve 'Ücretini Atatürk ödedi' dedi" iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Koca, "Kitleri gerekli ücreti ödeyip aldık" dedi.

GİRİŞ 23.03.2020 20:43 GÜNCELLEME 23.03.2020 20:44
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Türkiye'nin yeni tip koronavirüsle mücadelesinde gelinen son durum hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den getirilen hızlı tanı kitlerinin, 1940'larda kolara salgının yaşandığı Çin'e yapılan aşı yardımı nedeniyle bedavaya verildiği iddiasına yanıt verdi.

 

 

"ATATÜRK İDDİASI GERÇEK DEĞİL"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den gelen kitlerin ücretinin Mustafa Kemal Atatürk tarafından ödendiği yönündeki iddianın gerçek olmadığını belirterek, "Kitleri gerekli ücreti ödeyip aldık" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Çin'den Türkiye'ye getirilen 50 bin koronavirüs test kitinin ücretsiz olduğu iddia edilmişti. Sosyal medyada çok sayıda vatandaş kitlerin bedava olmasını, Türkiye'nin Çin'de 1938'de görülen kolera salgınında yaptığı yardıma yordu. Atatürk'ün kurduğu Refik Saydam Hıfzısıhha akademisi Çin'e 1 milyon aşı göndermişti.

 

 

YORUMLAR 55
  • VOLKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Gazi Mustafa Kemal'in devlet adamlığı ve büyüklüğü tartışılmaz, böyle yalan haberlere de ihtiyacı yoktur. Ancak bu tip daha da büyütmek için yapılan yalan haberler buna zarar verir. Doğrusu; tanı kitlerini veren firma Katar ortaklı bir firma olması ve Cumhurbaşkanının Katarlı yetkililerle iletişime geçerek ülkemize öncelik verilmesini sağlamasıdır. Bu durumda yorumların şekli maalesef konu Cumhurbaşkanı olunca değişiyor... Atatürkümüz olunca bravo, cumhurbaşkanımız olunca fahiş fiyata alınmıştır diyenler çıkacaktır...Anlayana..
    Cevapla
  • migel 4 yıl önce Şikayet Et
    Butun ilac ve tibbi malzemeyi simdiden hazirlamak iyi olmus. Avrupa ulkeleri biribirinin malina gumrukte el koyuyor.
    Cevapla
  • cetin 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin kirli donunu bile bedava vermez
    Cevapla
  • G.antep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav Atatürk un Anisina Ataturkculerde bir hayir yapsalarda gorsek.Darbe olur toz olurlar.Deprem olur toz olurlar.Simdi de hastalik salgini var yine yoklar.Bigunde birkerede destek olun ölmezsiniz
    Cevapla
  • Yaaani. 4 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş, Atatürk değil, Erdoğan ve millet ödemiş.
    Cevapla
  • Uygur 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim önemli olan bu değil, cinler bize Atatürk ödemiş diyorlar ama arkasına para istiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık