O, Türkiye'de koronavirüsle mücadelede gizli kahramanlardan biri: Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar

Türkiye'de ilk vakanın açıklandığı 11 Mart'tan bu yana sağlık çalışanları büyük bir gayretle salgına karşı mücadele veriyor. Bu süreçte ciddi çalışmalara imza atan isimlerden birisi de Sadi Konuk’taki koronavirüs tanısı konulanları tedavi eden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar.

O, Türkiye'de koronavirüsle mücadelede gizli kahramanlardan biri: Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar
O, Türkiye'de koronavirüsle mücadelede gizli kahramanlardan biri: Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar
GİRİŞ 24.03.2020 00:04 GÜNCELLEME 24.03.2020 00:14
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan koronavirüs, Antarktika hariç tüm kıtalara yayıldı.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıkladığı verilere göre Türkiye'ye koronavirüs kaynaklı can kaybı 37, vaka sayısı 1529.

ÖRNEK ÜLKE TÜRKİYE

En başından beri beri salgını ciddiye alan ve yaptığı çalışmalarla diğer ülkelerin de örnek gösterdiği Türkiye özverili doktor ve yetişmiş personeliyle her alanda mücadele veriyor.  Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar ve ekibini yakın zamanda salgınla ilgili verilecek müjdeli haberlerle tüm Türkiye tanıyacak. 

"DEVLET SALGINLA İLGİLİ HER TÜRLÜ ÖNLEMİNİ ALDI"

Yaşar, devletin salgınla ilgili her türlü önlemi aldığını belirterek "Salgının yaygınlaşmaması için halkın kendini sosyal alanlardan izole etmesi şart." dedi

"İŞİN CİDDİYETİNİN FARKINDA DEĞİLİZ"

Avrupa'nın bugün salgıın pençesinde olduğunun altını çizen Yaşar, Türk halkını uyararak "İnsanımızın bir kısmı işin ciddiyetinin farkında değil gibi. Avrupa'daki durum halkın uyarılara kulak asmaması ve sosyal yaşantısından vazgeçmemesi nedeniyledir." ifadelerini kullandı.

"BU HASTALIĞIN  EN BELİRGİN 3 ÖZELLİĞİ VAR"

Devletin önlemlerinin yanı sıra vatandaşların tutumunun da önemli olduğunu kaydeden Yaşar koronavirüsle ilgili şu uyarılarda bulundu; Lütfen evde kalalım ve bu salgını ülkemizin bir an önce atlatmasını sağlayalım. Devletin önlemlerinin yanı sıra vatandaşların tutumunun da önemli olduğunu kaydeden Prof. Yaşar, “Çok basit nedenlerle korona testi yaptırmak isteyenler var. Oysa orada gerçekten bu virüsü taşıyan hastalar olabilir. Bu hastalığın en belirgin özelliği, ateş, öksürük, nefes darlığı. İnsanımızın bir kısmı neden evde oturması gerektiğin tam anlamamış durumdalar. Halen piknik yapanlar, düğün yapanlar var. Lütfen hastalığın yaygınlaşmaması için evde kalalım ve kişisel temizliğe önem verelim.

YORUMLAR 23
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende Can Ataklı tutuklandı sandım. Kuduz karantinasına alınmalı
    Cevapla
  • Young age 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Ahlaksızlıklar ile mücadele yapılsaydıda musibetler başımıza gelmeseydi. Sokağa çıkabilmek uğruna ve ölüm korkusuna nasılda tutuştuk.
    Cevapla
  • Levent SERİNKAYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Hanımefendinin Açıklamalarını Takip Ediyorum Şimdiye Kadar En Güzel En Olumlu Vatandaşın İçini Rahatlatan Yüreğine Su Serpen Açıklamaları Yapan Bu Güzel ve Aziz İnsana Saygı Duyuyorum. Örnek Hekim Allah Yardımcın Olsun.
    Cevapla
  • MAŞALLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    başörtü hiç bir şekilde bilime engel olmadığının bir kanıtı daha.. ancak iman yoksunu kişilerin kalplerine engel olmuştur.
    Cevapla
  • Emrullah AKBIYIK 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Milletvekillerin hepsi böyle insanlar olsa, ama memleketimizde kim zengin veya popüler ise Milletvekili adayı oluyor , ve vekil gösteriliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı