ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield'den Türkiye'ye teşekkür

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, ABD vatandaşlarına verdiği mesajda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı aldığı önlemler için Türk hükümetine teşekkür etti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield'den Türkiye'ye teşekkür
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield'den Türkiye'ye teşekkür
GİRİŞ 24.03.2020 19:21 GÜNCELLEME 24.03.2020 19:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre Satterfield, ABD vatandaşlarına koronavirüsle ilgili bilgilendirme mesajı gönderdi ve çağrıda bulundu.

 

 

Satterfield, mesajında Türkiye'ninkoronavirüs salgınıyla mücadelede "hızlı ve kapsamlı" bir yanıt verdiğini kaydetti.

'TÜRKİYE'NİN SAĞLIK ÇALIŞANLARI KAHRAMANDIR'

Kovid-19 salgınının yurtdışındaki çok sayıda Amerikalıyı etkileyen, eşi benzeri görülmemiş bir küresel sorun olduğunu aktaran Satterfield, "Türk hükümetinin tepkisi hızlı ve kapsamlıydı ve bunun için onlara teşekkür etmek istiyorum. Bilhassa, Türkiye'nin sağlık çalışanları kahramandır." ifadelerini kullandı. 

 

 

Öte yandan Satterfield, Türkiye'deki ABD vatandaşlarını, kişisel durumunlarını dikkatle incelemeye ve yurt dışında kalmaya hazır değillerse şimdi ABD'ye dönmeye çağırdı. 

Ülkesine dönmek isteyen ABD vatandaşlarının, uçuşlar mevcutken harekete geçmelerini tavsiye eden Satterfield, "Bugün kendinize şu soruyu sorun, şu anda bulunduğunuz yerde, bu belirsiz süreci atlatmaya hazır mısınız? Yoksa ABD'ye dönmek mi istiyorsunuz? Eğer ikinciyse, uçuşlar halen mevcutken bunu yapmanızı tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Satterfield, vatandaşlarını, gelişmeler hakkında bilgi, güncelleme ve uyarı alabilmeleri için "step.state.gov" adresine kayıt olmaya çağırdı. 

YORUMLAR 1
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    çok ta meraklınız yok topunuz gidin. Bir yandan teşekkür et bir yandan da" bu belirsiz süreci atlatmaya hazırmısınız " türünden korku salan,Türkiyeye haksızlık yapan, ikircikli açıklama yap. Sizin her yanınız Türk devleti düşmanlığı. Amerika çökmüş sen hala Amerikaya davet ediyorsun. Virüs yayılımında 3. sıraya geldiniz, inşallah birinciliğinizi de görürüz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!