Koronavirüsün son bulması için camilerden dua sesleri yükseldi

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgının sona ermesi için yatsı ezanının ardından tüm camilerde dua okundu.

GİRİŞ 24.03.2020 23:12 GÜNCELLEME 25.03.2020 08:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yeni tip korona virüs salgınının son bulması için yatsı ezanı sonrasında camilerde dua seslerinin yükseleceğini duyurmuştu. Dün başlayan uygulama kapsamında, yatsı ezanı okunduktan sonra salgının son bulması ve hastaların şifaya kavuşması için camilerden dua sesleri yükselmişti. Bugün de yatsı ezanın ardından tüm camilerden yeni tip korona virüs salgının sona ermesi için dualar edildi. Bazı vatandaşların evinin penceresine çıkarak camilerden yükselen dua seslerine ellerini semaya açıp dua ederek eşlik ettiği görüldü.

 

 

YATSI EZANI ARDINDAN DUALAR OKUNDU, TEKBIRLER GETIRILDI

 

 

Bursa'da dün yatsı ezanının ardından başlatılan dua uygulamasına bu akşamda tekbir ve salavatlarla devam edildi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak binlerce insanın ölmesine sebep olan Korona virüs başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeyi kasıp kavururken, Türkiye genelinde de virüse karşı büyük bir mücadele veriliyor. Sağlık ve İçişleri Bakanlığının virüsle ilgili yayınladığı genelgeler ile gerekli tedbirleri alırken Diyanet İşleri Bakanlığı da bir takım önlemler alarak virüsün yayılmasının önüne geçmeye çalışıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı virüs tehlikesi geçene kadar camilerde cuma namazları başta olmak üzere cemaatle namaz kılınması yerine herkesin namazlarını evlerinde eda etmesi isterken, camilerden sadece ezan okunuyor.

Dün akşam Türkiye genelinde yatsı ezanının ardından başlatılan dua uygulamasına bu akşamda tekbir ve salavatlarla devam edildi. Vatandaşlar ise bu anları cep telefonları ile kaydetti.

HATAY'DA MINARELERDEN DUA VE TEKBIR SESLERI YÜKSELDI

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde minarelerden dua ve tekbir sesleri yükseldi. Diyanet İşleri Başkanlığınca korona virüs salgınının bir an önce sona ermesi ve hastaların şifa bulması için Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki camilerin hoparlöründen yatsı ezanının ardından dua ve tekbir sesleri yükseldi.

Vatandaşlar, cami minarelerinden okunan duayı dinlerken, din görevlisi, "Sana sığındık kapına geldik ellerimizi semaya dillerimizi duaya gönüllerimizi şefkatle merhametine açtık kabul eyle Allah'ım bütün dünyayı kuşatan salgın hastalık karşısında bizlere inayetini lütuf eyle Allah'ım" şeklinde dua etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • Zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    Korona ve diger illetlere karsi en gecerli ve etkili yöntem dua etmek. Özellikle cemaat halinde dua etmek daha da etkili.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    İtalyanlar bile Namaz kılan müslümanların arkasından secdeye gitmeye çalışırken Almanya'da Ezanlar minarelerden okunurken Müslüman bir ülkede Dua'dan Laikler nedeniyle korkulup ALKIŞ garabetini uygulamamız çok korkutucu gelmişti bana.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    ALKIŞ'tan DUA'ya dönülmesi çok iyi oldu.Dua varken Alkış çok korkutucu gelmişti bana.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    tamam adlı kardeş hadisde 1 kişiden bahsediyor değilmi şimdi burada tüm ülke açmış ellerini semaya dua ediyor içlerinden 1 kişinin bile duası kabul olsa o memleket halkı yararlanmaz mı ?
    Cevapla
  • barbaroslar geliyor 4 yıl önce Şikayet Et
    bravo çok güzel bir uygulama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan öncülük etti! Türk siyasetinde yeni bir sayfa açıldı
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı