İtalya'dan gelen 188 öğrenci korona önlemleri kapsamında yurda yerleştirildi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle yurt dışında ülkelerinden uzakta olan milyonlarca insan havalimanlarında bekliyor. Türkiye dışında çoğu ülke vatandaşlarını çaresiz bırakmış durumda. Türkiye ise bütün vatandaşlarını ülkeye getirerek onları zor durumdan kurtarıp Türkiye'de 14 gün karantina altında tutmaya çalışıyor. Türkiye'nin kendi vatandaşlarına karşı bu tavrı diğer ülkelerde örnek gösteriliyor.

GİRİŞ 25.03.2020 02:38 GÜNCELLEME 25.03.2020 03:57
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük sorunu haline gelen koronavirüs salgını bütün ülkeleri krizin eşiğine getirmiş durumda. Ülkeler sağlık politikalarını, sosyal ve ekonomik politikalarını değiştirerek yeni yeni önlemler alıyor. Spor müsabakaları erteleniyor, işveren ve işçilere yeni ödenek sağlanıyor, işsizliğin önüne geçmek hedefleniyor.

Tüm bu sorunların yanında bir de yurt dışında kalan vatandaşlarıyla sorunlar yaşayan birçok ülke vatandaşlarını ülkeye getirmek için hiçbir çaba sarf etmiyor. Türkiye ise virüs salgının yayıldığı ilk günden itibaren aldığı önlemlerle dünyada örnek gösterilen ülke haline geldi. Türkiye yurt dışında kalan veya orada okuyan bütün vatandaşlarının yardımına koşuyor.

İTALYA'DAN 188 ÖĞRENCİ TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

 

 

Türkiye'de farklı şehirlerdeki üniversitelerde eğitim görürken ERASMUS programları kapsamında İtalya'nın Roma ve Milano kentlerine giden öğrencilerden 188'i, Milano'dan havalanan Türk Hava Yollarına ait uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirildi.

Samsun Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı ekipler, öğrencileri uçak içinde sağlık kontrolünden geçirdi.

14 GÜN BOYUNCA GÖZLEM ALTINDA TUTULACAKLAR

Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı havalimanında öğrenciler, apronda bekletilen otobüslere bindirildi. Öğrenciler, havalimanındaki işlemlerinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesince dezenfekte edilmiş otobüslerle KYK Turgut Özal ve Münevver Ayaşlı yurtlarına götürüldü.

Tedbir amaçlı 14 gün boyunca yurtlarda gözlem altında tutulacak öğrencilerin daha sonra yapılacak kontrollerinin ardından evlerine gönderileceği öğrenildi. Öte yandan Roma'dan kalkan ve 213 öğrenciyi taşıyan ikinci uçağın ise gece saatlerinde Samsun'a ulaşacağı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 50
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize neden sahip cikmiyorlar biz gavur vatandasimiyiz bizde ülkemize gelmek istiyoruz ucak kiralayalim diyoruz kendimiz odeyelim karantinada istediginiz kadar kalalim hayir gelemessiniz ya niye gelemiyoruz bizde o ulkenin vatanadasiyiz cebimizde türkiye cumhuruyeti kimlik karti var her yaz akin akin geliyoruz annelerimiz var kardeslerimiz var simdi ne oldu biz hic yokmususuz gibi davraniyorsunuz ne oldu gurbetci karselerinize ? burada muslumanlarin cenazelerini yakiyorlar hiristiyanlar gibi nerdesiniz ???
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    3 DEVAMI: Şimdilerde başka bir ülke siparişi olan sağlık malzemelerine gümrüklerde el koyan gaspçı devletlerden ibaret AB var. İnsanlığa önce birbirlerinden çaldıkları sağlık malzemelerini iade etmekle başlasınlar. Adamlar İtalya’ya yardım etmedi ta nerelerden Çin yardım ekibi ve malzeme gönderdi, HANİ NEREDE AB. Üstelik Çinin İtalya’ya gönderdiği yardım malzemesini başka bir AB ülkesi bu malzemelere benim ihtiyacım var diye gasp etti, AHA SİZE AVRUPA, AHA SİZE AVRUPA BİRLİĞİ. Şimdi bol bol seyredin Almanya’daki Türk düşmanı videolarını ve Türkiye’yi karalamaya devam edin. İmansız, Türk düşmanı HAİNLER.
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    2 DEVAMI: Bakın bakalım Avrupa’da, Amerika’da insana değer var mı, Bir korona tahlili için vatandaşından 37 bin dolar isteyen ve yoksa öl diyen Amerika mı insana değer verecek. Yoksa 70 yaş üstündekileri değil de gençlere tedavi uygulayarak onları kurtarmaya çalışan Avrupa mı insana değer verecek. Hangi istihbaratın ajanı olduğu belli olmayan bir dinsizin Almanya’dan yüklediği videolarla Türkiye’yi karalıyordunuz, hadi şimdi savunun Avrupa’yı. İnsan hakları yerlerde, sosyal devlet bitmiş, hatta artık o övündükleri kanun devleti bile değiller artık. Zaten belliydi yemek yedikleri masada karısının hesabını dahi ödemeyen milletin ne birliği olacaktı ki.
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    1) Görün bunları Alman hayranı soysuzlar. Her gün Almanya’da yayın yapan Murat isimli bir dinsiz imansız Peygamber düşmanının Türkiye’yi karalayan videolarını izleyen hainler bunları görün. Almanya bile yurt dışındaki vatandaşlarına sahip çıkmazken Türk devleti hepsini birer birer topladı, hatta komşu dost ülkelerin vatandaşlarını bile topladı. Öyle Türkiye’de meyve şu fiyat, Almanya’da bu fiyat yok efendim araba şu fiyat Türkiye’de çok pahalı demekle olmuyor. BÜYÜK DEVLET OLMAK VATANDAŞINI ÖLÜME TERK ETMEMEKTİR. Devletimizle gurur duyuyoruz. PARASI ÇOK DEĞERLİ OLDUĞU İÇİN DEĞİL İNSANINA DEĞER VERDİĞİ İÇİN.
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    3 devamı Zaten belliydi yemek yedikleri masada karısının hesabını dahi ödemeyen milletin ne birliği olacaktı ki. Şimdilerde birbirlerinin siparişi olan sağlık malzemelerine gümrüklerde el koyan gaspçı devletlerden ibaret AB var. İnsanlığa önce birbirlerinden çaldıkları sağlık malzemelerini iade etmekle başlasınlar. Adamlar İtalyaya yardım etmedi ta nerelerden Çin yardım ekibi ve malzeme gönderdi. HANİ NEREDE AB. Üstelik Çin İtalyaya yardım malzemesi gönderdi komşusu ülke bu malzemeleri benim ihtiyacım var diye gasbetti. AHA SİZE AVRUPA , AHA SİZE AVRUPA BİRLİĞİ. Şimdi bol bol seyredin Alamanyadaki İmansız Muratın videolarını ve Türkiyeyi karalamaya devam edin İmansız, Türk düşmanı HAİNLER.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti