Okul tatili uzayacak mı? Kritik toplantı başladı

Bilim Kurulu "eğitim" gündemiyle toplandı. Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'nde saat 13.30'da başlayan toplantıda, yeni tip corona virüse (Kovid-19) ilişkin yeni tedbirler ve pozitif vakaların durumu değerlendiriliyor. Binlerce kişinin beklediği 'Okulların tatili uzayacak mı?' sorusu da bu toplantının ardından cevabını bulmuş olacak.

Okul tatili uzayacak mı? Kritik toplantı başladı
Okul tatili uzayacak mı? Kritik toplantı başladı
GİRİŞ 25.03.2020 13:33 GÜNCELLEME 25.03.2020 13:33
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgının dünya genelinde yayılırken Türkiye de her geçen aldığı önlemleri artırıyor. Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla bugün  saat 13.30'da bir araya geldi. Toplantının ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.Binlerce öğrenci, öğretmen ve velinin beklediği okul tatili uzayacak mı sorusu bugünkü toplantı sonrası netlik kazanmış olacak.

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların ne zaman açılacağıyla ilgili olarak "Hastalıkla ilgili ne zaman pik yapacağı vs. bizim konuşmamız doğru değil, bu bir bilim alanı. Bilim Kurulu ile istişare halindeyiz, bir toplantımız olacak. Toplantı sonucunda bir değerlendirme yapılır. Önemli olan veriye dayalı yapılması. Somut verilere göre bir karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

SINAVLARIN ERTELENMESİ

Ertelenen sınavlarla ilgili de konuşan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Benim alanım rehberlik. Bir çocuğun sınava hazırlanırken takvime göre kendini nasıl hazırlıyor, stresi nasıl, bunların hepsini biliyorum. O yüzden prensip olarak bizim hedefimiz sınavı ertelememek tabi koşullar uygun olursa... Zaruri bir durum olursa ertelenebilir. Biz bu tedbirleri aldık" diye konuştu. 

TWITTER'DA VİDEO PAYLAŞILMIŞTI...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi Twitter hesabından koronavirüsle mücadeleye ilişkin bir video paylaştı.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan görüşmede ise gündemdeki konu, okullara uygulanan tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağı oldu.

OKUL TATİLİ UZATILACAK MI?

Bakan Selçuk, "Bu hafta bizim, gelecek haftalarda tatil olup olmayacağı konusunda müsaadeniz olursa Bilim Kurulu ile görüşüp bu tatili uzatmak isteriz. Sizin talimatınız ne olur?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bilim Kurulu'nun bu noktadaki tavsiyesini çok önemsiyorum. Yani uzatılabilir de uzatılmayabilir de. Ama eğer Bilim Kurulu uzatılmasında fayda var diyorsa ona uyalım. Ama 'bir hafta yeter' diyorsa ona uyalım. Çünkü işin ehli onlar. Dolayısıyla onların tavsiyeleri istikametinde gitmekte fayda var. Çözeriz onu da." dedi.

YORUMLAR 23
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene okullar uzaktan egitim versin bence.
    Cevapla
  • Sena 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence derken öyle konuşulması kolay kusura bakmayın da biz sınava hazırlanıyoruz bu süreç bizi olumsuz etkiliyor
    Cevapla
  • alya 4 yıl önce Şikayet Et
    bencede
    Cevapla
  • Beyazıt yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    30 nisana kadar uzatılıyor bunu buradan yazıyorum ayrıca bu şartlarda okul açılmaz zaten...
    Cevapla
  • Sivaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Okul açılsa bile hangi ana,baba bu durumda çocuğunu okula gönderir? Allah sonumuzu hayır etsin,reis gerekeni düşünmüştür zaten...
    Cevapla
  • fffff 3 yıl önce Şikayet Et
    afferin
    Cevapla
  • Örtmenimm! 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle uzar/uzamalı... Gerekirse yaz tatili yapmayıp çocuklarımıza telafi eğitimi yapmaktan çekinmeyiz.
    Cevapla
  • malatyali 4 yıl önce Şikayet Et
    uzamasin lutfen
    Cevapla
  • ???????????? 4 yıl önce Şikayet Et
    neden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!