Atakum Anadolu İHL'den İdlib'e Yardım Tırı

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve velileri tarafından temin edilen insani yardım malzemelerinin bulunduğu tır, Suriye'nin İdlib kentindeki savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Atakum Anadolu İHL'den İdlib'e Yardım Tırı
Atakum Anadolu İHL'den İdlib'e Yardım Tırı
GİRİŞ 25.03.2020 13:43 GÜNCELLEME 25.03.2020 13:43

Okul bahçesinde düzenlenen törene  Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Atakum'a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı ve  Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik, Okul Aile Birliği Başkanı Ali Akyüz, Okul Müdürü  Zahit Köseoğlu, okul aile birliği üyeleri, dernek yöneticileri, öğretmenler  ve İdlib'de şehit edilen Atakum Anadolu İHL 2012-2013 dönem öğrencilerinden Uzman Onbaşı  Eyüp Gülaştı'nın babası İsa Gülaştı katıldı.

Okul müdürü Zahit Köseoğlu, " Ülke olarak yaşadığımız bu zor günleri en kısa zamanda geride kalmasını Yüce Mevladan niyaz ediyorum. Öğrenci, veli, öğretmen, dernek ve okul aile birliği iş  birliğiyle yaptığımız kampanyamızla büyük ve güçlü bir aile olduğumuzu bir kez daha anladık. 

Aziz Şehidimiz Eyüp olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz Eyüp evladımızın Aziz hatırasını yaşatabilmek adına gönül coğrafyamızdaki Mazlum kardeşlerimize küçük de olsa bir katkı sağlamak amacıyla başlattığımız kampanyada bize iletilen milletimizin emanetlerini ümmetin emanetlerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim emek veren katkı sağlayan herkesten razı olsun" dedi

Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, " Bütün şehitlerimizi minnetle anıyoruz hem şehidimizin Aziz hatırasına yönelik hem de ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım etmeye yönelik düzenlenmiş olan bu kampanyayı çok anlamlı buluyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizin ve tüm dünya insanlığının içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreci milletçe sorunsuz bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Devletimiz bütün birimleriyle,  biz de kendi bölgemizde bütün tedbirleri almak suretiyle elimizden gelen gayreti gösteriyoruz " diye konuştu.

İdlib'de haince şehit edilen Uzman Onbaşı Şehit Gülaştı'nın babası İsa Gülaştı yardım tırının önünde oğlunun fotoğrafını görünce duygulu anlar yaşadı. Şehit babası İsa Gülaştı, “Kampanyaya oğlumun adını verdiğiniz için teşekkür ederim, Allah razı olsun yaptığınız hayırlardan"  ifadelerini kullandı.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin düzenlediği kampanya neticesinde hazırlanan idlib'e yardım tırı şehitler için, okunan dua  ile yolcu edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı