Güngören'de semt pazarında koronavirüs tedbirlerine uyulmadı

İstanbul Günören'de kurulan semt pazarında corona virüse karşı alınan önlemlere uyulmadı. 65 yaşın üzerindekiler alışveriş için sokağa çıkarken, vatandaşlar tezgahlardaki meyve ve sebzeleri seçerek aldı. Virüse rağmen pazar alanında yoğun kalabalık oluştu.

GİRİŞ 25.03.2020 17:23 GÜNCELLEME 25.03.2020 17:28
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Corona virüsün yayılmasını önlemek için ülke genelinde sıkı tedbirler alındı. Bu kapsamda semt pazarlarında tezgahtarlara maske ve eldiven takma zorunluluğu getirilirken, vatandaşın da meyve ve sebzeyi seçerek alması yasaklandı. Güngören'de dün kurulan semt pazarında corona virüsün yayılmasını önlemek için alınan tedbirlere uyulmadığı görüldü. 65 yaşın üzerindeki vatandaşlar alışveriş için sokağa çıkıp pazara geldi. Yoğun kalabalığın olduğu pazarda, müşterilerin tezgahlardaki meyve ve sebzeyi seçerek aldığı görüldü. Tezgahtarlardan ise bir kısmı maske ve eldiven kuralına uydu.

 

"POLİSE BANA İKİ KİLO SALATALIK AL MI DİYECEĞİM BİZE YAKIŞMAZ"

65 yaşından büyük Necmettin Memiş, "Ne yapalım mecburi çıkıyoruz. Polise ben 'git bana iki kilo salatalık getir' mi diyeceğim? Ayıp olmaz mı? Bize yakışmaz. Bir pazar için çıktım zaten. Kilitlendik kaldık evde. Başka bir yere gitmiyorum. Evden dışarıya çıkmadığım için dikkat ediyorum. Pazar için mecbur çıktım." diye konuştu.

 

"PAZAR ESNAFI OLARAK VATANDAŞTAN EVDE KALMASINI RİCA EDİYORUM"

Tezgahtar Mehmet Erden, "Bir pazar esnafı olarak vatandaştan 20 gün evde kalmasını rica ediyorum. Kendim dahil ailem için virüsün temizlenmesi için evde kalmalılar. Başka türlü virüs temizlenmez." dedi.

YORUMLAR 15
  • Fırat23 4 yıl önce Şikayet Et
    yok bu böyle olmayacak anlaşıldı. acilen çok sert tedbirler alınmalı.
    Cevapla
  • Adıyamanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki soruyorum neden böyle bir durum varken semt pazarları kapatılmıyor
    Cevapla
  • Emeklidur 4 yıl önce Şikayet Et
    Abicim,tüm bakkal ve marketlerde de seçmece her türlü meyve ve sebze..Bunun başka bir yolu varsa siz söyleyin.Yaşımız altmışa varmadı daha.Polise zabıtaya söylesek,sen gidemiyor musun diyecek..Sadece zaruri ihtiyaçlar için çıkıyoruz.Haftalardır gezme,çarşı yok..Ama hamdolsun hala hayattayız.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    ondan sonra her gün vaka sayısında artış neden işte bu kara cahiller yüzünden kaç kişinin hayatına sebep oluyorlar
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Pazar Kapatılsın marketlerde kapatılsın, Bakkallarda kapatılsın Pekiyi sonra 20 gün deyilmi oda olurda,hâlâ salgın devam ederse yine Başa döndük ne yapacağız virüsle yaşamasını öğrenmeliyiz, Temizlik =Temizlik Toplu taşıma araçları depme yolcu almayacak öksürmesini, aksirmasini, rahatsız olanların toplum içine girmemesini öğrenecek,başka yol bilenler yazsınlar. Hindistan'da vatandaş yolda aksırdı diye topluca dayak atıp tepki gösterdiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi