YÖK Başkanı Saraç'tan son dakika açıklamalar: YKS ertelendi mi, üniversiteler açılacak mı?

Son dakika haberi: YÖK Başkanı Saraç, güncel durumla ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Üniversitelerin bahar döneminde sadece uzaktan eğitim vereceğini duyuran Saraç, YKS'nin de 25-26 Temmuz'da yapılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

GİRİŞ 26.03.2020 14:10 GÜNCELLEME 26.03.2020 14:10
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: YÖK Başkanı Saraç, güncel duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saraç, YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılmasının kararlaştırıldığını açıkladı. Saraç'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

Bu sene bahar dönemi eğitim-öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim imkanlarıyla yapmaya karar verdik. Yani bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacak.

Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak.

YKS ERTELENDİ

YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılması kararlaştırıldı. Soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekillenecek.

Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır.

ÖSYM BAŞKANINDAN YKS AÇIKLAMASI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin ertelenmesine ilişkin, "Adaylarımız rahat olsun. Oluşabilecek her duruma karşı, tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz." dedi. 

Aygün, Twitter'dan 20-21 Haziran'da yapılması planlanan ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında 25-26 Temmuz'a ertelenen 2020-YKS'ye ilişkin paylaşımda bulundu. 

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) 25 Temmuz'da, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü oturum Yabancı Dil Testi'nin (YDT) 26 Temmuz'da yapılacağını bildiren Aygün, "Adaylarımız rahat olsun. Oluşabilecek her duruma karşı, tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan YKS tarihlerinin ertelenmesiyle değişen güncel ÖSYM sınav takviminin kamuoyuyla paylaşılacağı öğrenildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Atlı Geliyor Atlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlarda kullanılan dil üslup dikkatimi çekti. Gençlik kullandığınız üslup ve dildeki efendiliğinizi sonuna kadar destekliyorum. Sonuç ne olursa olsun En sonunda EFENDİLİĞİNİZİN kazanacağını düşünüyorum. Hakaret, kavga ve küfür etmeden de kendimizi ifade edilebileceğimizi gösteriyorsunuz. Allah sizlere razı olacağı bir hayat yaşamayı nasip etsin.
    Cevapla
  • adali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu yok kafayı mi yedi okuyanlar vize ve finalleri ne olacak herkesi bi us sınıfa sınavsız gecirecekler herhalde hadi hayirlisi inşallah böyle yaparlar
    Cevapla
  • Şaşkın 4 yıl önce Şikayet Et
    Kpss sınav tarihi ne olacak ?
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Kpss de ertelensin 1 ay sınav programı böyle çok sıkışık oldu
    Cevapla
  • yücel 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın yök başkanım sizden ricam malum virüs salgını var birdefalğına dikey geçiş sınavlarını sınav yapmadan alın sizden ricamm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı