İzmirliler evde kal çağrısını dinlemedi: Kentin en işlek caddesi hıncahınç dolu!

İzmir’in en kalabalık yerlerinden olan Karşıyaka Çarşısı’nda yoğunluk korona virüsü tedbirlerine rağmen devam ederken, vatandaşların sıra beklerken sosyal mesafeye uyduğu görüldü.

GİRİŞ 26.03.2020 17:01 GÜNCELLEME 26.03.2020 17:10
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

İzmir’in en kalabalık yerlerinden biri olan Karşıyaka Çarşısı, 400 metre uzunluğu ile ilçenin kalbi olarak gösteriliyor. Giyim mağazaları, kafeler, banka şubeleri ile birçok iş yerinin bulunduğu çarşı, korona virüsü tedbirlerine ve evde kal çağrılarına rağmen boş kalmadı. Kimi vatandaşlar alışveriş için çarşıya gelirken, kimi vatandaşlar geçiş güzergahı olarak çarşıyı kullanmaya devam etti.

 

 

Bazı vatandaşlar da çarşıdaki banklarda oturarak vakit geçirdi. Çoğunluğunu genç ve orta yaşlı vatandaşların oluşturduğu kalabalıkta yaşlı vatandaşların az olması dikkat çekti.

 

 

Son zamanlarda ise çarşının en kalabalık yeri aktarlar oldu. Aktarlardan alışveriş yapmak için sıraya giren vatandaşlar, korona virüsü tedbirleri arasında yer alan 1.5 metrelik sosyal mesafe kuralına uydu. Bir diğer sıra olan yer de banka şubelerinin önü oldu. Vatandaşlar, banka şubelerinin önünde de yine sosyal mesafe kuralına uyarak işlemlerini gerçekleştirdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 136
  • Hüseyin KAÇIN 4 yıl önce Şikayet Et
    Salgın kimin umurunda? Burası Edirne’nin Çilingirler Çarşısı’nın başı. Bu fotoğraf dün (26 Mart 2020) saat: 13.18’de gazeteci Gökhan Tuzladan tarafından çekildi. Tuzladan bu fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştığında biz de dahil çok kişi gördüğü manzaraya inanamadı. “Evde Kal Türkiye, Evde Kal Edirne” çağrılarının toplumda yeterince karşılık bulmadığının en iyi kanıtı bu fotoğraf oldu. Oysa uzmanlar; salgının daha fazla yayılmaması için sokağa çıkılmaması gerektiğini belirtiliyor. Evden çıkılmaması ve hijyen kurallarına uyulması durumunda salgının önüne geçileceğini söylüyor. Tercih senin Edirneli; ya evde kal, salgını yenelim. Ya da çık sokağa, hepimiz salgından kırılalım.
    Cevapla
  • Bolvadinoli03 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam bunlar simdi koronaya yakalanir sonra AK partiye suçu atar o kadar gerizekalilar avrupa hayrani yobaz izmirliler avrupa dan italya ve ispanyayi örnek aliyorlardir
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 4 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş anlamadım bunlar kim ne yapmak istiyor ya hani diyorlardı gavur izmir yoksa bunu kanıtlamaya mı çalışıyorlar devleti bakanları ve herkesin evden çıkmayın haykırışlarını bile bile çıkmak bu bir ihanettir bir vatandaş doğru demiş orayı karantinaya alın ve izmir sınırlarının dışına giriş ve çıkış olmasın ayıptır bu vatana ihanettir bile bile çıkmak
    Cevapla
  • Erhan 4 yıl önce Şikayet Et
    İzmir'in dağlarında çiçekler açmış , ancak İzmir seçmeninin %90'ı solcu kemalist, CHP bu insanları uyarmıyormu, Reis'i yada bakanı dinlemezler ama Chp'li yada hdp'li biri derse ancak o zaman söz tutar İzmir'i.
    Cevapla
  • şemsettin 4 yıl önce Şikayet Et
    biz bu gidişte italya ve ispanya yı geride bırakacağız,sokağa çıkma yasağı gelmeli ,yoksa bu hastalıkla başa çıkmak mümkün olamayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma