Erdoğan 81 il için talimatı verdi! Tüm illerde olağanüstü hareketlilik

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile tüm valiliklerde bugün saat 09.00’da önce İl İdare Kurulları, ardından da Pandemi Kurulları'nın toplandığı duyuruldu.

GİRİŞ 28.03.2020 09:55 GÜNCELLEME 07.05.2020 22:09
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

 

 

Ülke genelinde corona virüs salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile bugün sabah saat 09:00 itibariyle tüm illerde; önce İl İdare Kurulları toplanacak. İl İdare Kurullarında, corana virüs salgını kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, bugüne kadar alınan tedbirlere vatandaşlara en üst seviyede riayet etmeleri ve vatandaşların zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarına sağlanmasına yönelik konular görüşülecek. 

İl İdare Kurullarının hemen akabinde ise İl Pandemi Kurulu toplanacak. Başta 30 büyükşehir başta olmak üzere sosyal izolasyon ile iller bazında sosyal mesafeyi en üst seviyeye taşıyacak her türlü ilave tedbir karara bağlanarak valilerce vakit kaybetmeksizin uygulanmaya alınacak.

 

 

Valilerce, illerin özel durumları göz önünde bulundurularak İl Pandemi Kurulu tarafından alınacak ilave tedbirler gerekli koordinasyonun sağlanması için başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşları ile ivedilikle paylaşılacak. Söz konusu toplantılar ilerleyen günlerde tekrarlanacak.

YORUMLAR 49
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Sebze hallerinde hiç bir önlem yok kalabalık insanlar dipdibe ürünler açıkta herkes el değiyor her şehirden insan gidip geliyor denetim yok virüsün yayılması için en uygun yer buna bir önlem yokmu
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    para yok çıkamıyok zaten :))
    Cevapla
  • Zaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Markete gidiyoz insanlar full ve hep 50 yaş üstü el insaf be el insaf çıkmayın be ALLAH tan korkun bizim gunahımız ne kendimizi koruyoruz dışarı çıkmıyoruz böyle sorumsuz insanlar yüzünden herkese bulaşıyor yazık deilmi be insanlara devlet neyi bekliyor insanlar sokakta yere yıgılıncamı sokağa Çıkma ilan edecek çalarım be şu kanunu bizim insanlarımızı tutamazssınız içerde çıkarın
    Cevapla
  • Kim 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar markete, pazara, alışverişe 20 yaşındaki çıcuğunu mu gönderiyordun? Tabiiki 40-50 yaş üzeri gidcek alışverişe.
    Cevapla
  • Yolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki siz neden gidiyorsunuz markete oraya gelenlerde sizin hakkınızda aynı şeyleri düşünüyor inanın
    Cevapla
  • Eflaki 4 yıl önce Şikayet Et
    Haftanın Pazar salı ve Perşembe günleri sokağa çıkma yasağı gelmeli..Hepimiz insanız zorunlu ihtiyaçlarımız var ekonomi de bunun için gerekli ilim değil mi Zaten... Akşamları 2200den sonrada sokağa çıkma yasağı gelmeli ki akşam gezmeleri kalkmalı
    Cevapla
  • Ahmet Dilek 4 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa çıkma yasağı uygulanmadıkça olmaz,kökten çözüm,tek yol bu karar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!