İstanbul'da toplu taşımada "seyrek oturma" düzeni

İstanbul'da toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanması yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında artırıldı.

GİRİŞ 28.03.2020 09:33 GÜNCELLEME 28.03.2020 10:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Koronavirüsle mücadele kapsamında İstanbul'da toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulaması başlamıştı. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 30 büyükşehirde koronavirüsle mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam düzenlediği basın toplantısında açıklaması sonrası uygulama artırıldı. Tedbirler içerisinde yer alan, toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzenine halk otobüsü şoförleri ve yolcuları tarafından uyulduğu görüldü.

 

 

"OTOBÜSÜN BU HALİNİ FOTOĞRAFLADIM, HATIRA OLARAK SAKLAYACAĞIM"

Koronavirüs salgınının atlatılacağını ve bugünlerin ileride hatıra olarak anılacağını belirten bir vatandaş," Bugünleri inşallah atlatacağız. Bu günler bize ileride bir hatıra olarak kalacak. Bende otobüsün bu halini fotoğraflayarak arkadaşlarıma attım" şeklinde konuştu. 

 

HER ŞEY HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN

Uygulamanın insan sağlığı için olduğunu belirten otobüs şoförü Mahfuz Erdoğan," Bu uygulama bizim insanlarımızın sağlığı için. Koltuk sayımız 26 olmasına rağmen 13 yolcu alıyoruz. Bu şekilde seferimizi tamamlıyoruz. Bu sayıyı aşıp yolcu almadığımızda tepkiyle karşı karşıya kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 7
  • WİRUSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Arka arkaya değil de çapraz şekilde oturma düzeni olsa daha iyi olurdu.Hem oturmayı bırakın ayakta yer bulunamıyor İSTANBUL toplu taşıma araçlarında … !!!
    Cevapla
  • Atly 4 yıl önce Şikayet Et
    Toplu taşıma tamamen durdurulmalıydı.
    Cevapla
  • onur 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim, otobüs sefer sayısını azaltıyorsunuz sonrada diyorsunuz ki güvenli mesafe? Bu millet kaybettiği zaman uzun süre işsiz kalacağını bildiği bu süreçte sabah işe gidecek. Sen otobüs sayısını arttırmazsan nasıl gidecek? Önce devlet üzerine düşen görevi yapacak vatandaş yapmazsa tamam cezayı ver. Devlet devlet olsa, amacı halk sağlığını korumak olsa bu kararı almadan önce mesai saatleri içinde sefer sayılarını arttırır, otobüslere girişte maske yasağı getirirdi. Otobüse girişte dezenfektan koyar varsa virüsün temas otobüse yayılmasını engellerdi. Bu oturma düzeni uygulaması milletin birbirinin boğazına yapışmasına neden olma dışında hiç bir şeye neden olmaz...
    Cevapla
  • sançes 4 yıl önce Şikayet Et
    haklısın kardeşim.devlet belediye çalışmıyor.sefer sayılarını çoğaltacaklarına azaltıyorlar. sanıyorlarki herkes devlet memuru maaşlarını devletten alıyorlar.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet düsmani vatan hainleri
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    Kurallara uymayanlara AĞIR CEZALAR GELMELİ Milletimiz hala kurallara uymuyorrrrrr...
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bugün 36 CE cebeci mah. eminönü otobüsünü gördüm ayakta yolculuk yapanlar yanyana oturanlar alakası yok denetim sıfır birde istanbulda kurallar uyulmamak için var sanırım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!