Özel araçla şehirler arası yolculuk yapmak yasak mı? Valilikten izin belgesi nasıl alınır?

Koronavirüs tehdidi sebebiyle ülkemizde alınan tedbirler artırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında şehirler arası yolculuğun sınırlandırılacağını açıkladı. Şehirler arası yolculuğun kısıtlanması hakkında yapılan açıklama vatandaşları meraklandırdı. Peki özel araçla şehirler arası yolculuk yasak mı? Seyahat izin belgesi nasıl çıkarılır? İşte İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgenin detayları…

 Özel araçla şehirler arası yolculuk yapmak yasak mı? Valilikten izin belgesi nasıl alınır?
Özel araçla şehirler arası yolculuk yapmak yasak mı? Valilikten izin belgesi nasıl alınır?
GİRİŞ 31.03.2020 14:23 GÜNCELLEME 31.03.2020 14:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam yaptığı konuşmada koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla alınacak tedbirleri açıkladı. Virüsün yayılmasını engellemek için  daha öncesinde  toplu taşımada ve otobüs seferlerinde sosyal mesafe kuralı uygulanmaya başlamıştı.Milletin sağlığı, huzuru ve güvenliği için Bilim Kurulu’nun tavsiyeleriyle yeni tedbir paketini kararlaştırdıktalarını açıklayan Erdoğan şehirler arası yolculukta önlemlerin alınacağını belirtti. Peki şehirler arası yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar valilikten nasıl izin alacak ? Özel araçla şehirler arası yolculuk yapmak yasak mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı şehirler arası yolculuk açıklaması ve İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge!

 

ÖZEL ARAÇLA ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK YASAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüsü tedbirlerini açıkladığı konuşmasında şehirler arası yolculuk için “ Şehirler arası seyahatler bundan böyle valilik iznine bağlanmıştır.”dedi. İçişleri Bakanlığı tarafından şehirler arası yolculuğu da kapsayan  genelgede 28 Mart Cumartesi 17.00’den itibaren yürürlüğe girecek. Özel araçla yolculuk yapacaklar için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Valilikte kurulan komisyonlarda vatandaşların özel araçları ile şehirler arası seyahatlerinin  kısıtlanıp kısıtlanmayacağı kararı önümüzdeki günlerde verilecek.

VALİLİKTEN İZİN NASIL ALINACAK?

İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar valilerin ve kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu’na başvuru yaparak seyahat edebilecek. Şehirler arası otobüsle  yolculuk talebi kurul tarafından uygun görülen vatandaşlar yolculuk güzergahı ve süresi belli olacak şekilde “ "şehirler arası otobüs seyahat izin belgesi” alabilecek.

 

OTOBÜS SEFERLERİ NASIL DÜZENLENECEK?

Seyahat İzin Kurulunca, şehirler arası otobüs seyahat izin belgesi verilenler tarafından yapılan başvurular dikkate alınarak otobüs seferi planlaması yapılacak ve ilgililere bilgi verilecektir. Şehirler arası seyahat etmesine izin verilen otobüslerdeki yolcuların ve personellerin sağlık kontrolleri yapılması amacıyla otogar çıkışlarında sağlık noktaları oluşturulacak. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra otobüs seyahatine başlanacak.
Koronavirüsüne karşı alınan önlemler neticesinde otobüs firmalarının şehir içi servis hizmetleri yasaklandı.

İL GİRİŞLERİNDE KONTROL NOKTALARI KURULACAK!

Seyahat İzin Kurulunca, otobüsle yolculuk yapacak vatandaşların listesi, telefonları, gidecekleri yerlerdeki adresleri seyahat edilen Valilikle paylaşılacak. Valilikler illerine gelecekleri bildirilen yolcuları il girişlerinde kontrol edecek..Karantinaya alınmasını gerektirecek bir durumun tespit edilmesi halinde ilgili kişiler 14 gün süreyle karantinaya alınacak. İzinsiz yolculukların önlenmesi için Valiliklerce yol kontrol noktalarında gerekli tedbirler uygulanacak.

OTOBÜSLER İL OTOGARINDAN  YOLCU ALABİLECEK!

Yolculuğuna izin verilen otobüsler seyahat güzergahlarında sadece İl otogarlarında durabilecek. Durdukların illerin valiliklerince seyahat etmesine izin verilen yolcular otobüs kapasitelerinde boşluk olması durumunda şehirler arası seyahat edebilecekler.

MOLA VERİLEN YERLER DENETLENECEK!

Otobüslerin güzergahlarında mola verdikleri yerler valiliklerce hijyen kuralları açısından denetlenecek ve sağlık kurallarına uygun olarak faaliyet göstermesi sağlanacak.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi