Doktoru şaşkına çeviren fotoğraf: Suç duyurusunda bulundu

Koronavirüs salgınını fırsat bilen dolandırıcılar bu seferde koronavirüse iyi geldiğini iddia ettikleri vitamin haplarını piyasaya sürdü. Dolandırıcılar, özel bir hastanede çalışan uzman doktor Eda Albayrak'ın fotoğrafını da kullanarak piyasaya sürdükleri vitamin ilaçlarını tavsiye ediliyormuş gibi gösterdi. Albayrak, dolandırıcıların fotoğrafını kullandıklarını öğrenmesinin ardından suç duyurusunda bulundu.

Doktoru şaşkına çeviren fotoğraf: Suç duyurusunda bulundu
Doktoru şaşkına çeviren fotoğraf: Suç duyurusunda bulundu
GİRİŞ 28.03.2020 17:07 GÜNCELLEME 28.03.2020 17:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Eda Albayrak "İki farklı firma, iki farklı ilaç için çalıştığım hastanenin web sitesinde yer alan fotoğrafımı kullanarak reklam malzemesi yapmış. Hem satış yaptıkları web sitesinde hem de sosyal medya hesaplarında fotoğrafımı kullanan firmalardan şikayetçi olduk. Şikayetimizin ardından iki firmada görseli kaldırdı. Benim bilgim olmadan fotoğrafım kullanılmış. Bilmediğim, kullanmadığım ve hastalarıma da önermediğim bir ilaç" şeklinde konuştu.

"DOKTOR JESSİCA ŞEKLİNDE İSMİMİ DE DEĞİŞTİRMİŞLER"

Yayınlanan ilanlarda isminin 'Jessica' olarak değiştirildiğini de belirten Eda Albayrak, "Hazırladıkları ilanda fotoğrafımı kullanan kişiler, yabancı bir doktormuşum gibi gösterip yabancı bir üniversitede çalışan operatör doktor Jessica şeklinde ismimi de değiştirmişler "dedi. 

Dolandırıcıların koronavirüs salgınını fırsat bilerek kendi fotoğrafını kullanmalarını üzüntüyle karşıladığını belirten Albayrak, "Tüm dünya koronavirüs ile mücadele ederken çıkar sağlamaya çalışan, halkın sağlığını tehlikeye atan fırsatçıların olduğunu görmek ve buna alet edilmek üzücü. Vitamin ilaçlarını satan firmalardan bir tanesi benimle iletişime geçti. Olayla ilgileri olmadığını bir yanlışlık olduğunu söylediler ve fotoğrafımı kullanan diğer firmanın adını verdi. İkinci firmadan da bu şekilde haberimiz oldu. Koronavirüs salgınıyla dünya çapında ciddi bir mücadele veriliyor, koronavirüsün şu an da bilinen onaylanmış bir tedavisi de yok. Sadece şu zor günlerde halkın sağlığını umursamayan fırsatçıların satış yapabilmek için kurguladıkları bir oyundur bu" dedi.

İnternet üzerinden satılan ilaçlarla ilgili soruşturma sürüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    en agir ceza verilsin, iyi hali falan, hic dikkate alinmasin. Patronlari calisanlardan birisi yanlislikla yapmis özür dileriz, ayaklarina baslarlar, hic acimayin. digerlerine ibret olsun.
    Cevapla
  • ASM 4 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekarlıkta sınır tanımıyorlar .Allahtan korkmazlar
    Cevapla
  • 16BS 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani ne demişler kork ALLAH CC 'den korkmayandan !.. Pes yani bu kadar olur bu nedir ya ?!
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hanımlar whatsapp, facebook ve instegramda resimlerini rahatlıkla paylaşıyorlar.. Bu arada kötü amaçlı insanlar istedikleri gibi kullanıyor..
    Cevapla
  • Coder Ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    işte o resimleri izinsiz kullanmak yasak kardeşim. İnternettesin diye anonimsin diye bişey yok
    Cevapla
  • erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    çalıştığı hastane nin internet sitesindeki resmini kullamışlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?