YTB’den evindeki vatandaşlara dijital konserler

YTB tarafından Yeni Koranavirüs Covid-19 nedeniyle evlerinde vakit geçiren vatandaşlar için düzenlenen dijital konserler devam ediyor. Bu akşam Türkiye saati ile 20:00’da Irak Türkmenlerinden TRT sanatçıları Ahmet Tuzlu ve Ahmet Benle YTB'nin YouTube hesabı üzerinden sevilen eserleriyle vatandaşlarla buluşacak.

YTB’den evindeki vatandaşlara dijital konserler
YTB’den evindeki vatandaşlara dijital konserler
GİRİŞ 29.03.2020 11:23 GÜNCELLEME 29.03.2020 11:23

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Yeni Koranavirüs Covid-19 nedeniyle evlerinde vakit geçiren vatandaşları; Türk diasporasından, kardeş, akraba ve soydaş coğrafyadan sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda “Dünyadaki Türkler Evinizde”  mottosuyla YTB'nin YouTube hesabı üzerinden dünyaca ünlü sanatçılar ‘online’ canlı konser programları düzenliyor. Türkiye saati ile 20:00’ da 29.03.2020 tarihinde (Bu Akşam)  ise Irak Türkmenlerinden TRT sanatçıları Ahmet Tuzlu ve Ahmet Benle sevilen eserlerini seslendirecek.

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR VATANDAŞLARLA BULUŞUYOR

Dijital konserler dünya genelinde Yeni Koranavirüs ile mücadele eden Türk vatandaşlarına moral niteliği taşırken sevilen şarkıları seslendiren dünyaca ünlü sanatçılar ise sosyal sorumluluk kapsamında projede tamamen gönüllü olarak yer alıyor. 

17 Mart’ta Almanya’daki genç yeteneklerden Mozart ödüllü Ali İnsan’la başlayan dijital etkinliğe, 19 Mart’ta dünyaca ünlü şarkıcı, piyanist, aranjör ve söz yazarı Karsu Hollanda’dan katıldı. Ardından ise dünyada ve Türkiye’de ‘Dombra’ müziğiyle ünlenen Arslanbek Sultanbekov beğeniyle dinlenen eserlerini geleneksel müzik aleti dombra ile seslendirdi. Dünyaca ünlü ilk Türk kadın neyzen Burcu Karadağ, O Ses Türkiye Yarışmacısı Melisa Yıldırım, Lübnanlı Piyanist Maan Hamadeh ve Etnomüzikolog ve Kemane Sanatçısı Mehtap Demir de moral etkinliğine katılan sanatçılar arasında yer aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan IMF açıklaması
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!