Koronavirüs önlemlerine İBB taş koydu! Vatandaşlardan çok büyük sefer isyanı

İstanbul’da mecburiyetten dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, bu kritik dönemde toplu taşıma araçlarında zor anlar yaşıyor. İçişlerini'nin "yüzde 50 oranında yolcu taşınacak" kararına rağmen İstanbul Büyükşehir Beldiyesi tarafından seferlerin azaltılması kararı alındı. Skandal kararın ardından, toplu taşıma araçlarını kullanan yolcular sosyal medya aracılığı ile haklı isyanlarını duyurmaya çalıştı.

GİRİŞ 29.03.2020 15:06 GÜNCELLEME 29.03.2020 16:42
Bu Habere 426 Yorum Yapılmış

Koronavirüse karşı Türkiye gerekli önlemlerle teyakkuza geçerken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu hassas dönemdeki (İBB) "seferleri azaltma" kararı vatandaşı isyan ettirdi. İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile "Yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50 oranında yolcu kabul edecek" kararı alırken CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tam aksi görüntülere sebep oldu. 

 

30 HATTA SEFER İPTALİ

Belediye gerekçe göstermeden işe gidiş ve geliş saatlerinde il genelinde 30 hatta sefer iptallerine gitti. 8 vagonlu metro hatları 4 vagona düşürüldü, sefer aralıkları da 7 dakikaya kadar çıkarıldı. Tam insan trafiğinin yoğun olduğu saatlerde gelen iptaller adeta korona virüse davetiye çıkardı. Vatandaşlar balık istifi halinde metro ve otobüslere bindi.

 

Kimi otobüs yolcusu “48A otobüsü 7.10 ve 7.20 seferleri gelmedi. Otobüs tıklım tıklım. Bu mudur virüsle etkin mücadele, sağlıklı olan hastalanır!” dedi. Kimi metrobüslerdeki yoğunluğu gösteren fotoğrafları paylaşıp "İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine rağmen İstanbul’da metro, metrobüs, otobüs seferleri azaltan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun marifeti” dedi. 

İMAMOĞLU: SEFER SAYILARINDA AZALTMAYA GİDECEĞİZ

İstanbul'da koronavirüs dolayısıyla işe gitmek zorunda olanlar en azından rahat bir yolculuk yapmak isterken İmamoğlu sefer sayılarını azaltarak bu duruma engel oldu. İmamoğlu, "İşe gidiş ve dönüş saatleri dışında, tüm toplu taşıma hizmetlerinde insan sağlığını etkilemeyecek boyutta azaltmaya gidilecek." açıklamasında bulunmuştu.

BOĞAZKÖY-BAKIRKÖY SEFERİNDEKİ GÖRÜNTÜLER BARDAĞI TAŞIRDI

Vatandaş artık isyan etmekten yorulsada sosyal medya üzerinden haklı olarak İBB yönetimine tepkiler çığ gibi büyüyor. 

Son gelen fotoğraflarda ise Boğazköy-Bakırköy seferini yapan 146 nolu otobüsün hınca hınç dolu olduğu yolcuların yer bulmakta bile zorlandığı görülüyor. 

İşte sosyal medyadan paylaşılan fotoğraflar ve tepkilerin bazıları;

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 426
  • Vatansever. 3 yıl önce Şikayet Et
    Abdurrahman Uzun'un youtube da olan bu el kimin videosunda algı olayı çok net anlatılmış. Bunlar süper algı yapıyor. Ee Akparti gitsin diyenler kulaklarınız çınlasın.
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BAŞKAN NE ZAMAN TATİLE gideceksiniz.
    Cevapla
  • Ottomans 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende sordum ayni soruyu gidemiyormus virusten sonra hemen isvicreye gidecekmis 3 ay tatil
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu fırıldaklarda dan daha çok çekersiniz aziz istanbul halkım çok ama çok yazık oldu....
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların birbiridnden tecrit edilmesi gerekirken hala bu şekilde yolculuk yapılıyor, çok yazık. Bu gidişle birkaç haftaya ölü sayısında dünya rekoru kırabiliriz.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Istanbulun başına gelebilecek en kötü şey İmamoğlunun başkan oluşuydu. O da oldu. Allah milletimize feraset versin.
    Cevapla
  • Farketmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamin soyadindan anlamadinizmi.Adam istanbullulari canli canli gommeye geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi