Bazı umrecilerin testleri pozitif çıktı, tahliye işlemi durduruldu

Umre dönüşü Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yurda yerleştirilen 3 bin 135 kişiden bazıları, koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine ambulanslarla hastaneye götürüldü. Bunun üzerine, bugün 14 günlük karantina süresi dolan umrecilerin tahliyeleri de durduruldu.

Bazı umrecilerin testleri pozitif çıktı, tahliye işlemi durduruldu
Bazı umrecilerin testleri pozitif çıktı, tahliye işlemi durduruldu
GİRİŞ 29.03.2020 19:25 GÜNCELLEME 29.03.2020 19:27
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, 15 Mart'ta umreden Ankara'ya gelen 3 bin 135 kişi Gölbaşı ilçesindeki yurtlarda karantinaya alındı. 14 günlük karantina süresinin ardından umrecilerin bugün tahliye edilmesi planlandı.



Fakat, yapılan testler sonucu bazı umrecilerin testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi. Bu kişiler yurtlara gelen ambulanslar ile art arda Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek, tedaviye alındı. Yaşanan bu gelişme sonrası karantina süresi dolan, 112 otobüs ve 6 uçak ile memleketlerine gönderilmeyi bekleyen kişilerin bugün tahliye edilmeyeceği öğrenildi.

 

 

YORUMLAR 24
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    umrecilerde olduğunu sanmiyorum sadece bir suçlu araniyor senaryo hep ayni ondan oldu o olmasaydi onun yuzunden felan filan italyadan yada avrupanin diğer yerlerinden gelenlerle başladi bu tabi vuhanida unutmamak lazim.
    Cevapla
  • Konya 3 yıl önce Şikayet Et
    hep konuşursunuzda boş konuşuyorsunuz ümrecilere bahane edip çene yapıyorsunuz Allaha tevekkül edin memleketimiz için dua edin.Yoksa kendi başınızda bulacaksınız
    Cevapla
  • önder 3 yıl önce Şikayet Et
    Karantinaya alınıyoruz diye polisin yüzüne tükürenler ne diyecek şimdi..:((
    Cevapla
  • sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    adama 13 gün bulaşmasa 14. gün bulaşsa bir 14 gün daha karantina lazım. O da iyileşenlerden birine 14.gün tekrar bulaştırsa yine 14 gün lazım. Yani diyeceğim bu yıllarca son nefese kadar devam eder...
    Cevapla
  • sefa7 3 yıl önce Şikayet Et
    hiçbir salgın yıllarca sonsuza kadar devam etmemiş. Allah her hastalığın şifasını yarattığını söylüyor. İnsanlar da bulacaktır inşallah.
    Cevapla
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    bu iste cok sacmalik var tv tv gezen prof lar doktorlar ya ezber e konusuyor ya laf olsun diye konusuyor hastalik 5 ile 7 gun icinde cikar en son tarih 14 gun denir 14 gun doldu 15 .ci gun virus tespit edildi virus bizimle dalgami geciyor 14 gun bekliyor tam tahliye olacaklar ortaya cikiyor ya testlerde ya test i yapanlarda bir acayiplik var bu insanlar karantinadayken yedirilip icirilip yatirilip kaldirildi hic mi saglik kontrolunden gecirilmedi tam tahliye olacaklari gun mu test edildiler bir sacmalik varya hadi hayirlisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü