Bakanlıktan yeni genelge! Taksilere sınırlama geldi

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında “Ticari Taksilerle” ilgili yeni bir genelge daha gönderdi

GİRİŞ 29.03.2020 21:09 GÜNCELLEME 30.03.2020 09:14
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında valiliklere yeni bir genelge gönderdi. Bu gece saat 00.01'den itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir'de ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre sınırlamaya gidilecek.

 

 

İçişleri Bakanlığı'ndan, koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 ilin valiliğine gönderilen ticari taksilerle ilgili genelgeye göre; bu gece saat 00.01'den itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir'de ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre sınırlamaya gidilecek. Pazartesi günü saat 00.01'den saat 23.59'a kadar plakasının son rakamı tek olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirtilen saatten sonra plakasının son rakamı çift olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirlenen bu sistem takip eden günler için ardışık olarak devam edecek. İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illerde de konu valiler tarafından değerlendirilerek ihtiyaç duyulması halinde belirtilen kapsamda kararlar alınarak uygulanabilecek.

Genelgede, söz konusu kararlar kapsamında, valiler  ve kaymakamlar tarafından, Umumi Hıfzıssıhha Kanunun ilgili maddeleri uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması, belediyeler ve ilgili meslek odalarını bilgilendirerek konunun koordine edilmesi, tedbirlerin planlanması, uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İstanbul’da ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre sınırlamaya gidileceğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından, İstanbul’da ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plaka sınırlamasına gidileceğini belirten Vali Yerlikaya, şunları kaydetti:

"İstanbul’da da bu gece 00.00’dan yarın akşam 23.59’a kadar plakasının son rakamı tek olanlar, belirtilen saatten sonra rakamı çift olanlar trafiğe çıkabilecektir."

YORUMLAR 30
  • Dolarbaz durdurulsun 3 yıl önce Şikayet Et
    Doları yükseltip ekonomiden yüksek faiz isteyen dolar lobisine yokmu. Operasyon
    Cevapla
  • Almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım tek haneli veya çift haneli birşey anlamadım.. acaba sebeb veya faydası? Takside Şöferler nasıl korunmalı? Ön koltuğa müşteri yasaklanmalı. Ön iki koltuğun arkası plastik camla ara bölme kapatılmalı. İlk şoförler test edilmeli maske ve eldiven gibi ihtiyaçları karşilanmali.. kendisi koruma altında olmayan müşterileri nasıl korusun.. aksi takdirde 1 taksici süper virüs taşıyıcı olabilir.
    Cevapla
  • Sedat 3 yıl önce Şikayet Et
    İst taksiciyim günde 50 yada 60 tl zor topluyoruz mecburen işe çıkıyoruz faturalar kredi kartı ssk prim ödemesi bizi tepe taklak etti bu olay allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah bu olayı kısa sürede atlatırız devlet bu sektöre hiçbir kolay sağlamadı yinede allah razı olsun başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • Cezmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimsede maske yok çunku maske pahali diye almiyor ,be kardeşim bu maske zaten basit birsey ıslak mendille bile yapabilirsin
    Cevapla
  • Emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Virusun boyutları 0.05 ile 0.14 mikron arasında değişiyor. Piyasada satılan maskelerin %80-90'ı en az 0.3 mikron buyukluğunde deliklere sahip. Maskeler dahi işe yaramazken ıslak mendilden maske yapmanın virusu insanlar için yapılan hapishanelere kapatmaktan farkı olmaz.
    Cevapla
  • Www 3 yıl önce Şikayet Et
    Tv ler hergun hastane yoğun bakımlarını beş dakka göstersin millet bak nasıl içerde kaliyo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!