Bakan Gül açıkladı: Yargıda yeni Koronavirüs önlemleri

Son dakika haberine göre; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargıda corona virüs önlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Gül "Bugünden itibaren cezaevlerinde görev yapan personel, belirlenen süreler sonunda evlerine gönderilmeyecek, izole edilen yerlerde kalacak" dedi.Gül ayrıca duruşmaların 30 Nisan'a kadar ertelendiğini duyurdu.

GİRİŞ 30.03.2020 12:58 GÜNCELLEME 03.04.2020 21:17
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Yargıda koronavirüs önlemlerinin konuşulduğu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül başkanlığındaki toplantı saat 11.00’de Dikmen Hakimevi’nde başladı. Toplantıya HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, Bakan Yardımcıları Cengiz Öner, Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz, Uğurhan Kuş ve Adalet Bakanlığı bürokratları katıldı. Bakan Gül toplantı sonrası yeni alınana önlemleri açıkladı.



CEZAEVİ PERSONELLERİ İÇİN ÖNEMLİ KARAR

Bakan Gül’ün konuşmasından satır başları şöyle;

Bugünden itibaren cezaevlerinde görev yapan personel, belirlenen süreler sonunda evlerine gönderilmeyecek, izole edilen yerlerde kalacak. Kamuya ait yerlerden de yararlanılması hususu değerlendirilmektedir. Kurumsal olarak alt yapıyı hazırlamış durumdayız.Bir diğer gelişme de telefon görüşmesinde, görüntülü görüşme imkanını sağlamak adına çalışmanın başlamasıdır. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle mevzuat altyapısı tamamlanmaktadır.Böylece sadece görüntülü görüşme değil, mektup, kantin, doktor gibi pek çok işlem daha çabuk görülecektir.

DURUŞMALAR 30 NİSAN'A KADAR ERTELENDİ

Bir diğer konu da her gün yüz binlerce insanın giriş çıkış yaptığı adliyelerde ve icra dairelerindeki insan sirkülasyonunu durdurmaktır. Yasa çıkar çıkmaz HSK bir çalışma yaptı. Tutuklu ve acil işler, yürütmenin durdurulması ve acele işler haricinde tüm duruşmalar ertelenecek.30 Nisan'a kadar duruşmalar ve acil olmayan tüm işler ertelenmiştir.

AVUKATLARA YAPILACAK ÖDEMELER

Avukat arkadaşlarımıza 6 Nisan itibariyle CMK alacaklarına yönelik tüm ödemeler başsavcılıklara ulaştırılacaktır.

Tüm yargı çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Salgın hastalık tehlikesinden ortaya çıkan sıra dışı süreci fırsata çevirmek isteyenlerin karşısında hukuk vardır. Korona karşısında cumhuriyet başsavcılıkları toplumun sağlığını sağlamak için 459 kişi hakkında soruşturma başlatmıştır. Yine sosyal medyada manüpülatif haberlerle ilgili olarak 385 kişi, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza rencide eden 8 kişi, karantinaya aykırı olarak 11 kişi, stokçuluk kaçak maske satmak gibi suçlar karşısında 55 kişi hakkında soruşturma işi yapılmıştır.

 

 

YORUMLAR 39
  • anatolia 4 yıl önce Şikayet Et
    cezaevi personeli karantinaya alınmış. 2-3 kişilik odalarda, ve de yine işe nöbete gidiyorlar... sadece ailelerinin yanına gidemiyorlar... cezaevi personelinin ailelerine 1 aylık sürecte nolacak, eşi cocugu hasta olanlara nolacak... ilginç... cok ilginç
    Cevapla
  • Aysee 4 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın şu konu bari biz memurlara kalsın aftan çıkıp biz karantinadayken evlerimize mi girecekler.
    Cevapla
  • Bkt 4 yıl önce Şikayet Et
    Anaların babaların eşlerin en önemlisi ÇOCUKLARIN vijdanıyla böyle zamanda oynamayın çok zor değil var veya yok demek sündürmeyin artık ALLAH RIZASI İÇİN
    Cevapla
  • Eda 4 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen artık af yasası (ceza indirimi ) gelsin.bu salgın bulaşacak diye elimiz yuregimizde yaşıyoruz.orada bulasirsa kurtulma ihtimalleri çok az herşey ama herşey yanyana berbaber nefes alıyorlar ve hijyenik degil.hicbirsey insanların canından önemli değil. Madem ağır suçlar çıkmaması gereken kişiler çıkmasın diyorsunuz bari çikabilecekler su sürekli gündemde olan yasayla çıksınlar ki bulaşma oranı azalsın.bastakilerinde cocugu olabilirdi oradakiler.yasadigimiz korku büyük.
    Cevapla
  • Kader 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi yaa bunu suçu işlerken düşünselerdi...insanların malına canına çocuğuna namusuna zarar ver... sonrada hastalık bulaşırsa nolucak...yok öyle bir dünya
    Cevapla
  • Rabia 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rizasi icin gercekten onca yatan masumu ve ailelerini düşünün onlarin duasini ve ahıni yeter artik yeter insanlari annesinin cenazesini göstermediniz ödencek vebal cok var rabbimin gazabi boyleyse azabindan korusun mevlam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!