Genel af ne zaman yürürlüğe girdi mi ? Ceza indirimi Meclise sunuldu!

Ceza infaz indirimi için tutuklu ve yakınları yaşanan gelişmeleri takip ediyor. Ak Parti Grup Başkan Vekili kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu açıkladı. .Ceza İnfaz İndiriminden kadına şiddet ve cinsel suçlardan hüküm giyen tutuklular faydalanamayacak. Kalıcı infaz oranı 1/ 2 olarak düzenlenecek. Peki ceza infaz indiriminden kimler faydalanacak? İşte genel af, ceza indirimi açıklaması

Genel af ne zaman yürürlüğe girdi mi ? Ceza indirimi Meclise sunuldu!
Genel af ne zaman yürürlüğe girdi mi ? Ceza indirimi Meclise sunuldu!
GİRİŞ 05.04.2020 11:14 GÜNCELLEME 05.04.2020 11:14
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Tutuklu ve tutuklu yakınlarının sabırsızlıkla beklediği af yasası, ceza indiriminde yapılan görüşmelerde sona gelindi. Geride bıraktığımız haftada af yasası taslağı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve koronavirüs tedbirleri kapsamında  hız kazanan görüşmeler sonrası tasarının kanunlaşması bekleniyor. Ak Parti ceza infaz düzenlemesi taslak metnini MHP, CHP ve İYİ Parti’ye sundu. Ceza infaz indirimi ve af yasasında tutuklu yakınlarının merak ettiği bir çok konu gönderilen bu taslak ile  cevabına kavuştu. Peki ceza infaz indirimi hangi suçları kapsıyor? İşte diğer partilere gönderilen af yasası taslağında yer alan düzenlemeler ve 2020 af yasası gelişmeleri…

İNFAZ DÜZENLEMESİ AÇIKLAMASI GELDİ!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ceza infaz indirimi hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Cahit Özkan tarafından yapılan infaz düzenlemesi açıklaması;

Şu anda yaklaşık 45 bin kişi yararlanıyor. Ayrıca, salgın hastalık nedeniyle açık ceza evinden konutta cezaya geçecek olanlarla bu sayı yaklaşık 90 bine ulaşıyor. Teklifimizi sunduk, Adalet Komisyonu Başkanı'na gelecek ve çağrı yapılacak. Perşembe günü Adalet Komisyonu toplanarak bunu görüşmeye başlayacak. Gelecek hafta başı itibariyle Genel Kurul'da görüşmelere başlamış olacağız. 

AK PARTİ VE MHP ORTAK AÇIKLAYACAK

İnfaz düzenlemesine ilişkin paketin bugün saat 15.00'te AK Parti ve MHP tarafından açıklanması bekleniyor. Pakette uyuşturucu suçları, cinsel suçların olmadığı öğrenildi. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız hemen hemen çalışmayı bitirmişlerdi. Artık grubumuz Meclis gündemine hakim. Çok hızlı bir şekilde öyle bir şey olursa komisyona gelir ve ülkemiz için en iyi düzenleme olur diye düşünüyorum" demişti. Kaç kişiyi kapsayacağı konusunda konuşan Gül, "Süreçte çok şey söylendi, doğrusunu Meclis'te kanun teklifi verildiğinde, yasalaştığında göreceğiz" diye konuşmuştu.

 

CEZAEVLERİNDE GEÇİRİLECEK SÜRE AZALACAK!

Cezaevlerinde bazı tutukluların geçirmesi gereken süre kısalacak. Koşullu salıverilme oranı yüzde 50 uygulanacak. Kasten adam öldürme suçunda, üçte iki, terör ve örgütlü suçlarda dörtte üçlük oran aynı kalacak. Mükerrer suçlar, cinsel suçlar ve uyuşturucu ticareti suçları bakımında dörtte üçlük koşullu salıverilme oranı üçte ikiye inecek. Her hükümlü, cezasının az az yüzde 40’ı kadar cezaevinde kalacak.

DENETİMLİ SERBESTLİK SÜRESİ 3 YIL

Belirli bir tarihten önce işlenen terör, kasten öldürme ve özel hayatın gizliliğine ilişkin suçlar hariç tüm suçlarda denetimli serbestlik süresi 3 yıla çıkacak. 

 

KADINLARA YÖNELİK DÜZENLEME YAPILACAK!

Terör, kasten öldürme, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar ve özel hayatın gizliliğine ilişkin suçlar hariç olmak üzere 0-6 yaş grubu bulunan kadınlarla, 70 yaşını bitirmiş hükümlüler hakkında 2 yıllık denetimli serbestlik süresi 4 yıla çıkarılacak. 

 65 YAŞ ÜSTÜ TUTUKLULAR DİKKAT!

Ağır hastalık, engeli bulunan 65 yaş üstü hükümlüler, koşullu salıverilecek. Belirli bir tarihten önce suç işleyen çocuk hükümlülerin 18 yaşını dolduruncaya kadar infaz kurumunda geçirdikleri 1 gün, 3 gün olarak kabul edilecek.

KADIN ÇOCUK VE 65 YAŞ ÜSTÜ DÜZENLEMELERİ!

Kadın, çocuk ve 65 yaş üstü erkekler 1 yıla; 70 yaşını bitirmiş kişiler 2 yıla; 75 yaşını bitirmiş olanlar 4 yıla kadar cezalarını konutlarında çekecek. 5 yıl veya daha az süreli hapis cezası alanlardan ağır hastalığı ve engeli bulunanlar ile yeni doğum yapan ve toplam 3 yıl
veya daha az süreli hapis cezasına mahkum olan kadınlar da cezalarını konutlarında çekebilecek.

GÖZLEM KURULU DEĞERLENDİRMESİ!

İyi hâl’ İdare ve Gözlem Kurulu tarafından 6 ayda yapılan değerlendirme ile belirlenecek. 10 yıl ve daha fazla hapse mahkum olanlarla terör, örgüt, kasten öldürme, cinsel dokunulmazlığa karşı suç işleme ve uyuşturucu imal ve ticaretinden mahkum olanları açık cezaevine ayırmaya, İdare ve Gözlem Kurulu karar verecek. Yeni doğum yapan kadınların cezası 6 ay yerine 1,5 yıl ertelenebilecek. Hükümlüler, kamu kurumlarının iş alanlarında geceleyin bu kurumlar tarafından barındırılmak koşuluyla çalıştıracak.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ARTTIRILDI

Adalet Bakanlığı koronavirüs nedeniyle cezaevlerinde alınan tedbirlerin süresini Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyesiyle iki hafta daha uzattı.

Adalet Bakanlığının aldığı karar ile açık ve kapalı ceza infaz kurumlarındaki avukat ziyaretleri dahil olmak üzere görüşler, açık ceza infaz kurumlarında kalan tutukluların özel izin hakları, hastalık ve güvenlik durumları dışında başka kurumlara  yapılan nakiller, hükümlülerin kurum dışı çalışma, lokanta, sosyal tesis, dış kantin gibi iş yurdu faaliyetleri hafta daha ertelendi.

Ayrıca, birden fazla koğuşla birlikte yapılan faaliyetlerin, ceza infaz kurumlarındaki ve çocuk eğitim evlerindeki aile görüşme odalarının kullanımının, ceza infaz kurumlarında anneleriyle birlikte kalan 0-6 yaş grubu çocukların kreşe ve anaokuluna gitmeleri ile çocukların dışarıdaki ebeveynleri ya da yakınlarına teslim edilmesi uygulamasının ertelenmesine ilişkin süreler de iki hafta daha uzatıldı.

Tedbirler çerçevesinde tutuklu ve hükümlü yakınları zorunlu durumlarda ziyaretlerini başsavcılık kararıyla yapabilecek. Avukatlar zorunlu durumlarda maske ve eldiven takarak kapalı görüş yapabilecek.

YORUMLAR 28
  • Gamze 3 yıl önce Şikayet Et
    Baskanim sesimi duy allah rizasi icin beklelekten tukendik cocuklarimla su affi cikartin yuzumuz gulsun yalvzririm
    Cevapla
  • eren 3 yıl önce Şikayet Et
    adam öldürmeye teşebbüşe indirim varmı ?
    Cevapla
  • selin 3 yıl önce Şikayet Et
    2 yıl 3 ay kacakcılıktan içerde suan 15 gün oldu gireli. arkasında 2 dosya daha varmış ama onların içeriğini tam bilmiyorum.kavga vs diye biliyorum ama emin degılım .bu af ona olurmu? Bilgisi olan lütfen cvp verebilirmi.ve kacakcılıgı bir kac kişi yapmışlar.bu kişi ne kadar ceza alır.bilgisi olan yazabilirmi lütfen
    Cevapla
  • selin 3 yıl önce Şikayet Et
    vurmaz
    Cevapla
  • Nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık beklemekten bıktık her hafta erteleniyor sayın cumhurbaşkanım nolursun çıkartın artık derin bir nefes alalm
    Cevapla
  • Resiyde calik 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet cumhur baskanim benim kizim 8 gunluken girdi ceza evine hala cezasini cekiyor ne olut birgun once cikarin benim kizimda babasina kavussun baskanim birde ben cocuk parasini 6 aydir alamiyom ikiside ogrenci durumum yok
    Cevapla
  • Ayse 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletimize güveniyoruz inşallah en kısa zamanda çocuklarına kavuşur husumeti olan biri tarafından şikayet olunca alındı mağdur inşallah çıkar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!