İtalya'dan Türkiye'ye teşekkür! 'İtalya seni seviyor'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile telefonda görüştü. Görüşmede İtalyan Bakan, Türkiye’nin desteği ve işbirliği için Çavuşoğlu'na teşekkür etti.

GİRİŞ 31.03.2020 14:15 GÜNCELLEME 07.05.2020 22:06
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile telefonda görüştü.

 

 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşme, Di Maio'nun talebi üzerine gerçekleşti.

Telefon görüşmesinde, Di Maio, Bakan Çavuşoğlu'na yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede Türkiye'nin desteği ve iş birliği için teşekkür etti.  

 

 

İTALYA SENİ SEVİYOR

Koronavirüs salgınıyla ilgili mücadelesini sürdüren Türkiye bir yandan da diğer ülkelere yardımcı olmaya çalışıyor. 

Son dakika  - İtalya'dan Türkiye'ye teşekkür!

Türk Kızılayı’nın tıbbi malzeme yardımları, salgının en fazla etkilediği ülkelerden İtalya’ya geçtiğimiz günlerde ulaşmıştı. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Başkanı Francesco Rocca yaptığı paylaşımda “Türk Kızılayı gönüllülerine ve Türkiye’ye teşekkürler” ifadelerini kullanmıştı. AB üyesi olmasına rağmen AB ülkeleri tarafından adeta kaderine terk edilen İtalyanlar sosyal medya üzerinen Türkiye’ye şükranlarını sundu. 

İtalyanlar, “Türkiye’nin cömertçe bağışladığı bir sürü koruyucu cihaz bu gece geldi. Kızılay gönüllülerimizde. Türk kardeşlerimize çok teşekkürler”, “Kızılay Türkiye’den ülkemizin kırmızı bölgelerine tıbbi malzeme gönderiyor. Gösterdikleri büyük dayanışmadan dolayı Türkiye’ye teşekkürler”, “Türkiye’ye insani yardım için çok teşekkür ederim. İtalya seni seviyor. Birlikte başaracağız” mesajlarını sıklıkla paylaştılar. 

Son dakika  - İtalya'dan Türkiye'ye teşekkür!

GERÇEK DOST BELLİ OLUYOR

Macaristan Başbakanı Viktor Orban da yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Macaristan’a, Türkiye’nin de üyeleri arasında yer aldığı Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi-Türk Konseyi) ülkelerinden ve Çin'den yardım geldiğini söyledi. Salgınla mücadelede AB’nin yetersiz kaldığına dikkati çeken Orban, "Çin'den yardım aldık ve Macaristan'ın gözlemci üyesi olduğu Türk Konseyinden Macaristan'a yardım etmelerini istedik ve aldık da” dedi. 

İTALYA'DA 24 SAATTE 812 KİŞİ DAHA KORONAVİRÜSTEN ÖLDÜ

İtalya'dan son dakika gelen bilgilere göre; yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı toplamda 101 bin 739 olurken, hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 812 artarak 11 bin 591'e yükseldi.

Ülkede 21 Şubat'ta patlak veren Kovid-19 salgınına ilişkin son bilgileri Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkentte düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

Borrelli, ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 75 bin 528'e ulaştığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların toplam sayısının ise 101 bin 739'a çıktığını belirtti.

Borrelli, dün 13 bin 30 olarak açıklanan iyileşenlerin sayısının bugün 1590’lık artışla 14 bin 620’ye ulaştığını kaydetti. Borrelli, bunun bugüne kadar bir günde kaydedilen en yüksek iyileşen sayısı olduğunu vurguladı.

Angelo Borrelli, ölü sayısının son 24 saatte 812 artarak 11 bin 591'e yükseldiğini bildirdi. 

YENİ VAKA SAYISI ARTIŞINDA YARI YARIYA AZALMA VAR

Sivil Savunmanın açıkladığı son dakika verilerine göre, 75 bin 528’e ulaşan aktif vaka sayısındaki bugün kaydedilen 1648’lik artış, ülkede karantina uygulanmaya başlanan 10 Mart’tan bu yana görülen günlük en düşük artış oldu.

Borrelli de dün bu artışın 3 bin 815 olduğunu, bugün ise bu sayının 1648’e gerilediğine dikkati çekti.

İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü Konseyi Başkanı Franco Locatelli, kısıtlamaların bir süre daha sürmesi gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR 83
  • As. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizler Allah katında yaratılmışların en kıymetli varlıklarıyız şu anki durumu yeryüzünde yaşayan biz insanlar olarak bir araya gelerek bir an önce bu virüs belasında kurtulmanın yolarını araştıralım neticede bu gezegende hepimiz bir gemide yaşıyoruz bu geminin su almaması gerekiyor gemi su aldığı taktirde hepimiz boğuluruz bugün birlik beraberlik kardeşlik ve kader günümüzdür bütün dünya insanları olarak virüse karşı tek bir yumruk olalım Allah yeryüzünde yaşayan bütün insanları ve diğer canlıları korusun inşallah.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemle gurur duyuyorum, Devlet ve Hükümet harika işler çıkarmıştır, Hepsinden Allah razı olsun...
    Cevapla
  • esven 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüce allah bizleri merhamet duygularından mahrum bırakmasın amin.
    Cevapla
  • Zekigören 4 yıl önce Şikayet Et
    Yardımlaşmak bu virüs ü üretip yayanların planını bozar ! Akıllı uyanık, sakin olan kazanacak, diğerleri kaybedecek !
    Cevapla
  • Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi aç olduğu halde elindeki yiyeceği peş peşe 3 gün infak eden Hz. Ali ve Fatıma Annemiz bizim örneğimiz... Şimdi bi yardım ettik ama nasıl karşılık bulacak? Belki İtalyanlar akın akın müslüman olkacak !!! Kim bilir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!