KYK Yurtlarında karantinada olanlar 14 gün sonra tahliye edildi

Koronavirüs ile mücadele kapsamında KYK yurtlarında karantina altına alınanlar arasında, 14 günlük süre boyunca semptom gözlenmeyenler, tahliye ediliyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak haberi duyurdu.

KYK Yurtlarında karantinada olanlar 14 gün sonra tahliye edildi
KYK Yurtlarında karantinada olanlar 14 gün sonra tahliye edildi
GİRİŞ 31.03.2020 16:19 GÜNCELLEME 31.03.2020 21:50

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs'e karşı Türkiye oldukça etkili bir eylem planı ile çalışmalarını sürdürüyor. Çeşitli illerde KYK yurtlarına yerleştirilen yurt dışından gelen vatandaşların karantina süresi sona erdi.

 

 

İstanbul valisi Ali Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK yurtlarında misafir edilenlerden semptom göstermeyerek 14 günlük gözetim süresini tamamlayanların tahliye edildiğini duyurdu.

YURTLARDAN AYRILDILAR

Vali Yerlikaya, Aralarında Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda'nın da bulunduğu ülkelerden İstanbul'da bulunan KYK yurtlarına getirilerek gözetim altına alınan kişilerin 14 günlük gözetim süresinin tamamlandığını duyurdu.

 

 

Yerlikaya "Son yapılan kontrollerde de semptom gözlenmeyen vatandaşlarımız, artık memleketlerine, evlerine gidiyorlar. Avrupa’dan gelirken olduğu gibi yine evlerine kadar ulaşımları için gereken tedbirleri aldık, “Seyahat İzin Belgelerini” hazırladık." ifadeleriyle misafirlerin tahliye edildiğini söyledi.

MİSAFİRLERDEN TEŞEKKÜR

Karantina altında tutularak 14 günlük süre boyunca gözetim altında tutulan misafirler de kendilerine gösterilen tutum için teşekkür ettiler. Kimileri yurtlara not bırakarak başta bakanlık ve valilik olmak üzere tüm yetkililere şükranlarını iletirken, kimileri de sosyal medya ve mobil iletişim araçlarıyla duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Vali Yerlikaya sosyal medya hesabından notları paylaştı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği konuya ilişkin internet sitesi üzerinden resmi açıklama yaptı.Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

Sevgili İstanbullular,

Koronavirüs ile mücadelemizde önemli ve sevindirici bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu kararları doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri, ilgili bakanlıklarımızın talimatları ve Valiliğimiz koordinasyonu ile Avrupa’nın 9 ülkesinde (Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda) geçici olarak bulunan ve ülkemize dönmek isteyen vatandaşlarımız 14 gün önce İstanbul’a getirildi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı KYK Yükseköğrenim Öğrenci yurtlarımızda 14 gün süreyle misafir ettiğimiz vatandaşlarımızın karantina/gözetim süresi bugün doluyor. 

Son yapılan kontrollerde de sempton gözlenmeyen vatandaşlarımız, artık memleketlerine, evlerine gidiyorlar. 

Avrupa’dan gelirken olduğu gibi yine evlerine kadar ulaşımları için gereken tedbirleri aldık, “Seyahat İzin Belgelerini” hazırladık. 

Birazdan uğurlayacağız.

Sevgili misafirlerimiz, kıymetli vatandaşlarımız,

Ülkenize gelir gelmez kimseyle görüşmeden 14 gün gözlem altında bulunmanın zorluğunu yaşadınız. 

Daha önce hiçbirimizin tecrübe etmediğiniz bir süreci; hep birlikte sabır, anlayış, dayanışma içerisinde tamamladık. 

Sizlerden gelen yüzlerce mesaj, elektronik posta ve mektuplar hizmet heyecanımızı daha da artırdı. 

Asıl biz sizlere teşekkür ediyoruz. 

Öncelikle kendi sağlığınızı, daha sonra da sevdiklerinizi ve ülkenizi korumak için 14 gün süreyle gözetim altında bulunmak suretiyle gösterdiğiniz sabır ve anlayışınız için çok teşekkür ediyoruz. 

Lütfen evlerinize ulaştıktan sonra da 14 gün boyunca kişisel karantinanızı uygulamayı ihmal etmeyin. 

Bu hepimiz için çok önemli. 

Sağlık ve afiyetler dileğiyle, güle güle gidin, yolunuz açık olsun.  

9 Avrupa ülkesinden vatandaşlarımızın ülkemize getirilmesi ve 14 gün boyunca ilimizde karantina/gözlem altında misafir edilmesinde bizlere verdikleri güç ve destekleri için bakanlıklarımızın, yurt içinde ve yurt dışındaki bütün kurum ve kuruluşlarımızın yetkililerine şükranlarımı sunuyorum.

Vatandaşlarımızın güvenli, sağlık, huzur ve sükunetle misafir edilmesinde emeği geçen;

Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız, İl Jandarma Komutanlığımız, İl Emniyet Müdürlüğümüz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, AFAD İl Müdürlüğümüz, İstanbul Kızılay, KYK yurt müdürlülerimiz, hizmet veren bütün kurum ve kuruluşlarımızın mensuplarına yürekten teşekkür ediyorum. 

Devletimiz milletinin, milletimiz devletinin yanında…

Biz bize yeteriz.

FLORYA'DAKİ KARANTİNA SÜRECİ DE TAMAMLANDI

Avrupa'dan gelerek Florya Beşyol Kız Yurdu'nda karantinaya alınan Türk vatandaşlarının 14 günlük karantina süreçleri tamamlandı. 

Uçuşların iptal edilmesinin ardından Avrupa'dan gelen Türk vatandaşları karantina için kaldıkları yurtlardaki 14 günlük süreci tamamladı. Florya Beşyol KYK Kız Yurdu'nda karantina sürelerini tamamlayanlar sağlık kontrollerinden geçti. Kontrollerin ardından karantinadaki vatandaşlar yurttan çıkmaya başladı. Şehir dışında yaşayanlar otobüslerle çıkartılırken, İstanbul'da yaşayanlar dışarıda bekleyen yakınlarıyla ayrıldı.

"RAHAT GEÇTİ"

14 günlük süreci tamamlayan öğrenci Altay Kök, "Rahat geçti çok zor geçmedi. İyi baktılar bize. Çabuk geçtiğini düşünüyorum zaten derslerim çok yoğundu. Bir şeyin eksikliğini çekmedim." diye konuştu.

 

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı